L’exposició “No em va fer Joan Brossa” es podrà visitar a set centres d’art de Catalunya aquest any

01.11.2019

Author

L’exposició No em va fer Joan Brossa un projecte de Cabosanroque, grup format pels artistes Laia Torrents i Roger Aixut, comença  la seva itinerància per aquest any 2019 a set centres d’art de tot Catalunya. Avui arriba al centre Can Mayné d’Alella, on estarà exposada fins el 17 de febrer.
Es tracta d’una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d’al·literacions.
No em va fer Joan Brossa és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans, en cooperació amb els ens locals.
La mostra es va presentar al Plenari de Programadors d’Arts Visuals de 2018, on va tenir una gran acollida per part dels espais i centres d’art, que s’ha plasmat en la seva itinerància. Durant el 2018, es va exposar a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, el Centre d’Art de Tarragona i al Centre Cultural El Casino de Manresa, i va superar els 7.000 visitants.
La itinerància per aquest any 2019 comprèn set centres d’art més: Can Manyé Alella, (de l’11 de gener al 17 de febrer); Sala Portal del Pardo del Vendrell (22 de febrer al 24 de març); Museu de Granollers (4 d’abril al 5 de maig); Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú (del 17 de maig al 30 de juny); Sala Trinitaris de Vilafranca del Penedès (del 20 de setembre al 20 d’octubre); Museu d’Art de Cerdanyola (desembre-gener) i Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès (desembre-gener).

Recerca i innovació de les arts visuals

El grup Cabosanroque va ser un del guanyadors de les beques per a la recerca i la innovació en els àmbits de les arts visuals, dels nous sectors creatius, de les arts escèniques, de la música i del pensament que atorga anualment el Departament de Cultura amb el seu projecte No em va fer Joan Brossa.
L’objectiu del projecte era l’estudi de l’obra de Joan Brossa des de la transdisciplinerietat, element clau per a la creativitat i innovació. Es va estructurar en tres fases: estudi teòric de l’obra de Joan Brossa (poesies, proses, entrevistes, assajos, correspondència..) estudi pràctic (estudi de propietats físiques, proves mecàniques, proves de sonorització, prototips 3D…) i exercici en una residència artística a una galeria d’art de Santiago de Chile.
No em va fer Joan Brossa ha estat produïda per Cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Va formar part dels actes inclosos dins l’Epicentre Brossa (2017) organitzats pel MACBA, on es va fer una gran exposició sobre Joan Brossa, i el TNC que va posar en escena obres de l’autor.

 

Author