L’Hiroshima presenta ‘Spiritual Boyfriends. Dansa Performance’ de Núria Guiu (Catalunya)

06.12.2019

Author

La Sala Hiroshima continua apostant per la coreògrafa catalana Núria Guiu, artista associada a la sala des del 2015. Aquesta temporada produeix la seva nova peça, Spiritual Boyfriends, que es podrà veure en una única funció el 16 de juny (19 h).

L’espectacle continua amb la línia d’investigació de Likes, també creada i estrenada a Hiroshima la temporada 2017/2018. En aquesta nova peça la coreògrafa proposa una aproximació antropològica a determinades pràctiques físiques en relació a materials autobiogràfics i reflexions sobre la condició contemporània; a diferència de Likes, a Spiritual Boyfriends  qüestiona les noves pràctiques espirituals que resulten de l’apropiació selectiva de diferents filosofies i cultes per part d’Occident. Aquests híbrids constitueixen una nova cerca del que és transcendent per a la societat contemporània i vénen a reemplaçar a les religions tradicionals.

Spiritual Boyfriends és a més una recerca iconogràfica de les pràctiques físiques que van conformar el ioga postural modern des dels seus orígens fins avui en dia. Sota quines formes, codis i símbols s’encarna l’espiritualitat avui en dia? Història documental i autobiogràfica s’enllacen en la dramatúrgia proposada per Guiu, per compondre un dispositiu coreogràfic que ens interpel·la. Spiritual Boyfriends pretén qüestionar les relacions possibles entre imatge, cos, poder, desig, espiritualitat i digitalització.

Author