L’Hiroshima tanca temporada amb diverses propostes

05.25.2019

Author

La Sala Hiroshima ens diu que el cap de setmana passat van tenir l’última de les 15 cites programades per aquesta temporada… Però diu que no estigueu tristos, perquè això no acaba aquí: “Tenim molt bones notícies: hem preparat 3 bonus tracks i un atelier. Un final de temporada que us encantarà!”

Doncs som-hi!

R.OSA
by Silvia Gribaudi

PERFORMANCE
ITÀLIA
R.OSA. Performance
de Silvia Gribaudi (Itàlia)
01/06/19 – 20:30h
Estrena a l’Estat espanyol, amb el suport del Mercat de les Flors i Aerowaves

R.OSA és una performance que segueix la línia poètica de Sílvia Gribaudi, una coreògrafa que amb una ironia irreverent escenifica l’expressió del cos, de la dona, i del paper social que se li atorga, amb un llenguatge informal. L’espectacle està inspirat en les imatges de Botero, en el món de Jane Fonda dels anys 80, i en el concepte d’èxit i rendiment. Sílvia ens presenta un “espectacle d’una sola dona” en què guia la mirada del públic a través de 10 exercicis de virtuosisme. Aquí hi ha una revolució del cos, que es rebel•la contra la gravetat i mostra la seva lleugeresa.

R.OSA ens fa pensar cóm ens veiem i què esperem dels altres, sobre la base de les nostres pròpies preconcepcions, posant un desafiament al centre: superar contínuament el nostre límit.

Espectacle sense text.
——————————————————–

Wreck. Wreck. List of Extinct Specie, de Pietro MarulloList of Extinct Specie, de Pietro Marullo

Wreck.  Performance
de  Pietro Marullo (Bèlgica)
08/06/2019 – 20:30h
Amb el suport del Mercat de les Flors i Aerowaves

Wreck. List of Extinct Specie és un exercici interdisciplinari que incorpora el moviment, el so i les arts visuals. La força de l’aire provoca que un gran plàstic negre, una escultura tova, es mogui en l’espai com un caçador. Aquest objecte abstracte, amb un gran poder evocador, empassa i escup éssers humans, cossos nus. Podríem considerar-ho una al·legoria del Leviatan, un monstre  submarí llegendari, una metàfora del capitalisme o de les mateixes condicions humanes.

Pietro Marullo és un artista italià resident a Brussel·les. El seu treball interdisciplinari es troba en la intersecció de les arts visuals i escèniques, la instal·lació i les noves tecnologies, enfocat en temes socials, històrics i antropològics. La majoria de les seves obres es presenten en quatre continents, en importants festivals de dansa, teatre, música i en museus com: Festival Orient Occident, Festival de Dansa de Seül, Festival de Dansa José Limón, Teatre de la Ciutat de París, Festival de Dansa de Beijing. Marullo és un dels artistes seleccionats per la plataforma.

Espectacle sense text.
——————————————————–

Núria Guiu

Spiritual Boyfriends. Dansa Performance
de Núria Guiu (Catalunya)
Presentació del procés de treball
Coproducció
16/06/2019 – 19h

Hiroshima continua apostant per la coreògrafa catalana Núria Guiu, artista associada a la sala des del 2015. Aquesta temporada, Hiroshima produeix la seva nova peça, Spiritual Boyfriends

L’espectacle continua amb la línia d’investigació de Likes, també creada i estrenada a Hiroshima la temporada 2017/2018. En aquesta nova peça la coreògrafa proposa una aproximació antropològica a determinades pràctiques físiques en relació a materials autobiogràfics i reflexions sobre la condició contemporània; a diferència de Likes, a Spiritual Boyfriends  qüestiona les noves pràctiques espirituals que resulten de l’apropiació selectiva de diferents filosofies i cultes per part d’Occident. Aquests híbrids constitueixen una nova cerca del que és transcendent per a la societat contemporània i vénen a reemplaçar a les religions tradicionals.

Spiritual Boyfriends és a més una recerca iconogràfica de les pràctiques físiques que van conformar el ioga postural modern des dels seus orígens fins avui en dia. Sota quines formes, codis i símbols s’encarna l’espiritualitat avui en dia? Història documental i autobiogràfica s’enllacen en la dramatúrgia proposada per Guiu, per compondre un dispositiu coreogràfic que ens interpel·la. Spiritual Boyfriends pretén qüestionar les relacions possibles entre imatge, cos, poder, desig, espiritualitat i digitalització.
——————————————————–

Tallers MBA5 + CD-A1
per Moreno Bernardi

MBA5 + CD-A1. Atelier 
per Moreno Bernardi (Catalunya)
13 sessions de 6 h, en castellà
Del 22/07/2019 al 03/08/2019

Aquest serà el cinquè “atelier” impartit per Moreno Bernardi a la sala i, per a aquesta ocasió, la Sala Hiroshima i Lo Spazio s’uneixen proposant una nova fòrmula: un laboratori intern a l’MBA per a dramaturgs i artistes de les lletres, el CD-A1. Així es plantegen, aquest any, dos processos d’anàlisi i de creació.

MBA#5
Preu: 300 € / Preu soci Hiroshima: 225 €

Igual que en anteriors edicions, l’MBA5 està dirigit a actors i ballarins, artistes del moviment, músics, cantants i qualsevol altre artista i/o estudiant d’altres disciplines interessat en el procés artístic i la composició. Les diferències entre els participants són un valor fonamental de l’Atelier de Moreno. Cada participant rebrà unes indicacions i una lògica de treball segons la seva disciplina i els seus interessos. De manera que, totes les identitats es manifestaran i prendran forma en una geografia escènica comú. La temàtica proposta per Hiroshima és la LLAR pe que fa al destí èpic.

CD-A1
Preu: 150€ / Preu soci Hiroshima: 112,5€ 

Moreno Bernardi proposa un laboratori d’estudi, anàlisi i composició previa a la creació, conjuntament amb els participants de l’MBA. Sessions teòriques i pràctiques que se centren en l’observació i desestructuració dels “quaderns dramatúrgics” que anteriorment Moreno ha preparat. Els “quaderns” tenen lletres/versos de 4 autors referents de la música, i proposen de forma poètica una llista de paraules i links sonors amb entrevistes i/o reflexions dels autors seleccionats amb la finalitat de dirigir un treball actiu de preparació per a l’escriptura escènica contemporània.

Author