L’homenatge del Lliure en el Dia Mundial del Teatre!

03.26.2020

Author

“Et trobem a faltar, teatre. Fins ben aviat”. Aquest és el titular del Comunicat que ens ha enviat el Teatre Lliure per fer-vos-el arribar i, així, viure junts el record, la nostàlgia i l’amor que compartim tots pel teatre. Us el reproduïm:

COMUNICAT
Intèrprets, crítics teatrals i abonats del Teatre Lliure reciten en un vídeo conjunt frases cèlebres d’obres de Shakespeare, Ibsen, Txékhov, Calderón de la Barca o Fernando de Rojas, entre d’altres, per celebrar la diada i expressar el desig que l’activitat escènica recuperi la normalitat el més aviat possible.
Tal i com ja vàrem anunciar, us recordem que, d’avui i fins diumenge 29 de març, el teatre emet al seu canal de youtube Jane Eyre: una autobiografia, dirigit per Carme Portaceli amb Ariadna Gil de protagonista.

Com la resta del sector teatral, el Teatre Lliure enyora i espera amb il·lusió la tornada de l’activitat a les seves sales. Així ho expressa en el vídeo de campanya Et trobem a faltar, teatre. Fins ben aviat, que ha fet públic avui 27 de març a les xarxes socials i a la pàgina web, amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Al vídeo, una quinzena d’actors i actrius, crítics i crítiques teatrals i abonats del teatre reciten frases cèlebres d’obres universals com Hamlet El mercader de Venècia (William Shakesperare)Casa de Nines (Henrik Ibsen)Lisístrata (Aristòfanes), La gata damunt la teulada de zinc calenta (Tennessee Williams), La casa de Bernarda Alba (Federico García Lorca) o La vida es sueño (Calderón de la Barca); i d’altres més actuals que han passat pel mateix Teatre Lliure darrerament, com Paisajes para no colorear (dir. Marco Layera) o El quadern daurat (dir. Carlota Subirós), en cartell fins al passat 13 de març, quan es va iniciar el confinament.

Activitats per avui, Dia Mundial del Teatre

Fins al 12 d’abril, el Teatre Lliure continua treballant per oferir una programació de qualitat i per a tots els públics, un cop superada la crisi sanitària actual. Mentrestant, ofereix continguts digitals perquè l’acticitat teatral no decaigui, a través de la iniciativa #TheShowMustGoOn.

Avui mateix, emet en obert i gratuïtament al canal de youtube del teatre, dins de la iniciativa #LliureAlSofà, l’espectacle Jane Eyre: una autobiografia, una adaptació de la novel·la de Charlotte Brontë dirigida per Carme Portaceli i amb Ariadna Gil com a actriu protagonista. Es podrà veure també avui divendres i demà dissabte a les 20h. i diumenge 29 de març a les 18h.

Pel que fa a les altres dues iniciatives digitals engegades durant la quarantena, demà 28 de març al compte de twitter del Teatre Lliure es publica en el marc de la proposta #TeatreAlFil el text de la peça Lisístrata de Lali Álvarez (a partir de la peça d’Aristòfanes) que va formar part de l’espectacle Clàssics desgenerats. Igualment, el Lliure continuarà publicant fins a la fi del confinament al seu compte d’instagram la imatge d’un espectacle emblemàtic de la seva trajectòria i una anècdota curiosa relacionada amb ell (#15dies15anècdotes).

 Més informació programació de #TheShowMustGoOn

 

Author