L’Institut del Teatre se suma a la commemoració dels 20 anys del Projecte Vaca

11.02.2018

Author

El dilluns 5 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc un doble esdeveniment a l’Institut del Teatre per commemorar el vintè aniversari de l’Associació de Creadores Escèniques, Projecte Vaca. En aquest sentit, es farà la presentació del llibre Creadores escèniques segle XXI. Projecte Vaca, escrit per Cristina Serrat i coordinat per Teresa Urroz, i s’inaugurarà l’exposició  Retrospectiva 20 anys Projecte Vaca.
Tant el llibre com la mostra repassen la trajectòria de l’entitat i la seva contribució en la reivindicació i promoció del paper de les dones en les arts escèniques a Catalunya. L’Institut del Teatre és un dels diferents organismes, junt amb la Fundació SGAE, l’Institut Català de les Dones o Ca la Dona que donen suport a la commemoració dels vint anys de vida del Projecte Vaca.

 

L’acte comptarà amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo. i la presidenta de l’associació, Mercè Espelleta.

La inauguració de l’exposició anirà acompanyada de la performance Petges en la pastura, on set actrius vinculades a l’associació representaran la història de l’entitat a través d’un viatge. La mostra, que estarà oberta al públic al vestíbul de l’Institut del Teatre fins al febrer de 2019, inclou documents, fotografies, cartells, atrezzo i vestuari de les dues dècades de trajectòria del Projecte Vaca.

Pel que fa al llibre dels vint anys de l’associació, el qual il·lustra moments històrics de l’entitat, aquest es podrà consultar properament en línia en el Reservori Digital de l’Institut del Teatre.

L’associació de creadores escèniques es va constituir l’any 1998, i des d’aleshores ha dut a terme una tasca d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.

Author