Lluís Homar, nou director de la Compañía Nacional de Teatro Clásico

03.20.2019

Author


La directora general de l’Institut de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem), Amaya de Miguel, ha anunciat  avui el nomenament en una compareixença a la que han assistit el mateix Homar i la directora sortint.  El contracte en les unitats de producció de l’INAEM, com el Ballet Nacional d’Espanya (BNE) o la Companyia Nacional de Dansa (CND), és per cinc anys, prorrogables tres més. La incorporació efectiva d’Homar seria el proper mes de setembre. El procés de selecció del nou director es va obrir entre els passats 12 i 25 de febrer.
L’actor  es converteix en el el setè director de la CNTC des de la seva fundació per Adolfo Marsillach fa 32 anys, i comptarà amb un pressupost de 4.150.000 milions d’euros anuals.

Homar ha declarat durant la compareixença com a ou director de la CNTC:  “Per a mi aquesta feina d’intentar veure com es pot fer que l’actor entengui quin és el seu paper perquè el teatre pugui anar una mica més enllà “, ha matisat i alhora ha apuntat que per a aquesta tasca voldria comptar amb dramaturgs com el britànic Declan Dollegan perquè vinguin a impartir cursos de” reciclatge “.

La programació de Lluís Homar al capdavant de la Compañía no es farà efectiva fins d’aquí adues temporades, el 20020-2021. “He de veure si és possible anar del Segle d’Or fins al segle XIX, i podem també veure clàssics catalans. La CNTC està ubicada a Madrid, però és d’àmbit nacional. No arribo amb la idea de buscar nous textos, encara que no renunciaré a buscar noves partitures “.

Segons ha dit també, durant el seu mandat -que serà de cinc anys amb la possibilitat de prorrogar-tres anys més- també actuarà i dirigirà dues obres per temporada (així ho estipula el contracte).

Author