Lluïsos Teatre obre nova convocatòria de Residències teatrals

06.14.2019

Author

Lluïsos Teatre ens ha enviat aquest Comunicat:

Lluïsos Teatre obre la segona convocatòria de residències artístiques dirigida a estudiants i professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el projecte. Les propostes es poden presentar fins a l’11 de setembre  de 2019 (fins a les 23:50h), i es donarà a conèixer el nom de la companyia a finals de mes.

La companyia disposarà de 3 mesos d’assaig (octubre, novembre i desembre) a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que serà el dia 17 i /o 18 de gener. La participació a les residències no suposarà cap tipus de cost per les companyies.

És el cinquè any que s’aposta per impulsar les residències artístiques de companyies per mirar de donar resposta a les necessitats plantejades per les joves creadores. “Som conscients que trobar espais d’assaig amb bones condicions és una complicació per a les companyies de nova creació, per això és un dels principals reptes i projectes de Lluïsos Teatre”.

En aquests cinc anys s’han estrenat espectacles com La Trinxera de Cia. Laura; Dins la cova de la Cia. Coralines; Barcelona (Contra La Paret) del Col·lectiu LaPùblica; o Life is Real de L’Ostra28. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de Barcelona, Fira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres. Durant el curs 2018-19 es van acollir dues residències: Orlando BOOM de la Cia La Bondage i Histèriques de la companyia Ramona de Van Der Burg; I l’any passat vam poder veure Neu, de la companyia Kamaleonik i Trenta-vuit, de la companyia Fils Enredats.

Els projectes poden presentar-se de manera on-line des del web de Lluïsos Teatre fins a l’11 de setembre www.lluisosteatre.cat/residencies

Podeu seguir totes les novetats de Lluïsos Teatre a través del web www.lluisosteatre.cat, el facebook.com/lluisosteatre
i el twitter.com/lluisosteatre.

Author