Lo Mínimo, una perfiormance per a tota la família, al Mercat

04.05.2019

Author

El Mercat de les Flors coprodueix i presenta Lo mínimo, una peça Talla Única (que pot gaudir tota la família independentment de les edats) a càrrec de 3 dels creadors més singulars del llenguatge performatiu de casa nostra: Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol. Tots tres comparteixen un llenguatge, un sentit de l’humor i una mateixa manera d’entendre l’escena i de diferents formes sempre han estat a prop en els seus processos. L’humor, construir ficcions òbvies, l’absurd, l’estranyesa, el joc amb la realitat i la ficció, sublimar el quotidià, l’anodí, el domèstic, qüestionar les convencions teatrals i la idea de l’espectacular no espectacular formen part del treball dels tres.

NOTA DELS AUTORS
“Sempre ens han dit que les nostres peces són molt accessibles per a tots els públics, però no obstant això i malgrat l’accessibilitat d’aquestes, el públic infantil o juvenil queda exclòs dels contextos en els quals generalment presentem els nostres treballs. És per això, per a aconseguir aquest públic que tant ens interessa, i per acostar el nostre llenguatge a persones de diferents edats que amb El Mínim hem decidit treballar específicament en aquesta direcció.”

“Al maig del 2018 vam fer una primera prova a la Pedrera de Barcelona que hem cridat el petit. En aquesta primera mostra treballem sobre l’artifici i la nostra manera d’acostar-nos a ell, que és fer visibles la maquinària i estratègies teatrals. Partint d’una situació, un espai i un temps poc definits, com suspesos, anem construint petites situacions o mini espectacles els uns als altres jugant amb la realitat i la ficció, l’expectació, l’expectativa i l’espectacularitat. La resolució literal o absurda d’aquestes petites propostes van configurant la dramatúrgia com un joc en el qual el públic és còmplice.”

“Aquest espectacle no és només per a nens, no és només per a adolescents, no és només per a joves ni només per a adults. Voldríem barrejar a tot aquest públic al pati de butaques. Gent de 8 anys, de 17, de 29, de 45, de 60 i de 83.”

Lo mínimo és un treball escènic de creació contemporània accessible i comprensible per tots els públics que s’allunya dels codis convencionals dels espectacles infantils o juvenils.

Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol porten Lo Mínimo al Mercat

SINOPSI
Estàs en un lloc, no saps com és i no hi ha moltes pistes per a descobrir-lo: tres teles, goma escumeja i uns pals. Sona el timbre. Entra el taronja.  Vigila amb el gos. A meitat de la funció cau el principi de l’espectacle del sostre: mira això. Vaig a sortir. Sona el timbre. Fora sembla que plou. Cantem la cançó?

Lo mínimo ens mostra petites situacions, és un joc de mentides, d’accions mínimes, de mini espectacles inesperats. És un espai d’estranyeses travessat per l’humor, un lloc on sublimar allò quotidià, el petit i el mínim. Aquest és un treball escènic de creació contemporània accessible i comprensible per tots els públics que s’allunya dels codis convencionals dels espectacles infantils o juvenils.

Cris Blanco desenvolupa projectes escènics des de 2003 i treballa en performance, música, teatre i cinema; la barreja de gèneres escènics, els trucs a la vista, canviar el significat de signes i objectes, la ciència i la ficció tenen a veure amb el seu treball. Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor col·laboren junts des de 2009 i han realitzat nombroses peces; treballen sobre els jocs amb el llenguatge, l’absurd i el quotidià.

 I UNA HORETA ABANS LA FUNCIÓ…
I els dos dies, abans de la funció, el Mercat proposa per a nenes i nens l’activitat Una Horeta Abans, amb la qual s’apropa als infant a l’espectacle que veuran tot seguit. És una activitat lliure i gratuïta que comença una hora abans de la funció.

*Espectacle Talla Única (per agradar a tota la família. Recomanat a partir de 7 anys)
*Aquests dissabte 6 (18 h) i diumenge 7 (12 h) d’abril
*Abans de la funció proposem l’activitat Una Horeta Abans
*Sala MAC. Preu 12 € (menors 14 anys 8 €)

Author