Los Síndrome pronuncien una conferència ‘Justo a tiempo’ al Poliorama

05.16.2019

Author

Són l’últim descobriment de Paco Mir de Tricicle i els apadrina. Alguna cosa tindran. Els va veure actuar a la capital andalusa i el van captivar. I  per segona vegada Los Síndrome actuaran a Barcelona, i ara al Teatre Poliorama, per pronunciar…“una conferència imprescindible que arribarà  Justo a tiempo amb la direcció de Fernando Fabiani. Des del dijous 16 de maig al dijous 31 de maig. Havien actuat aquí a l’any 2004 amb La prematura muerte de un viajante.

Els sevillans Práxedes Nieto i Víctor Carretero aquest 2019 farà 20 anys que treballen junts, a finals d’any estaran d’aniversari. En essència han sigut dos clowns, i fins i tot abans de ser Síndrome s’anomenaven Síndrome Clown. Han protagonitzat 8 espectacles.

Práxedes i Víctores van conèixer en un curs de Clown l’any 1997 impartit pel professor Miguel Garrido a Sevilla. I són dos clowns, però sense carpa. Clowns de teatre. Un fa el paper del clown Carablanca i l’altre de l’August. El Carablanca no n’encerta una, és bastant bàsic…L’August és el del posat seriós i el llest. Al llarg de tots aquests anys, els papers de Práxedes i Víctor han anat guanyat matisos, profunditat, i perdent una mica d’infantilisme en un cas i de rudesa en un altra. Però continuen sent el contrast del pallasso llest i el pallasso menys llest. El que ho arregla i el que ho embolica. Práxedes és el pallasso Carablanca i Víctor, l’August.

Del seu vuitè espectacle Justo a tiempo ells diuen que és una conferència contra rellotge que té el temps com a element central.  És comuna conferència impartida per dos coach-clowns que només busca el nostre somriure i el nostre riure. I van explicant que hem de fer per aprofitar les 24 hores del nostre dia. Ells defineixen el seu espectacle com humor en clau de clown. Per cert, la conferència dura 70 minuts. Ni més ni menys. Justo a tiempo.

“Si has dit alguna vegada allò de “No tinc temps de res” o has preguntat això de “Quin temps farà aquest cap de setmana?”, no et pots perdre aquesta conferència contrarellotge. Perquè gràcies a Justo a tiempo aprendràs a no malgastar el teu temps (i sobretot el nostre …). Es prega puntualitat (No esperem ningú …), diu el programa de ma.

L’HUMOR PECULIAR DE LOS SÍNDROME
Los Síndrome
, creadors de Mejor … és posible (una conferència sin verguenza), estan revolucionant el món dels esdeveniments empresarials amb les seves Conferències teatralitzades o Obres de teatre conferenciadas havent participat, a dia d’avui, en més de 200 esdeveniments per a diferents organismes que certifiquen la seva experiència i qualitat, alhora que demostren un humor original i únic.

Entre els seus clients hi ha empreses i institucions de prestigi com: IKEA, BBVA, Fundació Cajasol, Pneumàtics Bridgestone, MLS Immobiliàries, EOI, Cambra de Comerç de Sevilla, CADE, CECOFAR, UNYCOP, Alestis, ITINERA, FASGA, Universitat Internacional d’Andalusia, City Sightseeing, Creu Roja Andalusia, Hospital Xanit, Sevilla FC, Grup Jiménez Mañas, etc.

Els dos actors, convertits en conferenciants, pugen a l’escenari amb moltes presses i situen al públic, en clau d’humor, davant d’un dels grans dilemes del nostre temps: només hi ha una vida i cal aprofitar-la.

L’acció se succeeix de manera frenètica durant els setanta minuts d’actuació, en els quals els consells per deixar de perdre el temps arriben en forma d’acudits i frases enginyoses.

Author