Mercateatre, la Fira de Circ i Animació al Parc de Sant Martí que dóna la benvinguda a l’estiu!

06.19.2019

Author

Dissabte 29 de juny, el Parc de Sant Martí, al barri de Sant Martí de Provençals de Barcelona, serà l’escenari d’una nova edició de Mercateatre, la fira de circ i d’espectacles d’animació que organitza el Centre Cívic Sant Martí, des de fa més de dues dècades.

L’esdeveniment, que es configura com una cabaret de varietats, amb una dotzena d’actuacions breus, tindrà lloc a partir de dos quarts de deu del vespre, a la zona del parc que es coneix popularment amb el nom de «la gàbia» (situada entre els carrers Menorca i Huelva). El polifacètic actor Brian Bombay serà l’encarregat de presentar una vetllada a la fresca ideal per donar la benvinguda a l’estiu, amb un programa ben variat que inclou espectacles de foc, d’acrobàcia  aèria, de mim i clown, de dansa moderna i dansa acrobàtica, de funambulisme, de teatre visual i de malabarismes.

Al web de la fira, mercateatre.com, s’hi pot consultar el programa complet amb descripcions dels espectacles presentats i les companyies participants.

L’activitat és oberta a tot el públic i no es requereix reserva d’entrades, si bé els organitzadors confien que, com cada any, l’aforament s’omplirà ràpid tot i haver am pliat la capacitat d’un pati de butaques previst per a 350 persones.

Després de més de dues dècades (enguany serà la 22a edició) Mercateatre és un projecte que no només està consolidat sinó que, en paraules de Chus Ruiz, directora del centre cívic, segueix en creixement. Ruiz ens explica que “Mercateatre  té un públic fidelitzat i són molts els veïns i veïnes del barri que s’anoten la data a l’agenda i l’esperen amb il·lusió, però, d’igual manera, en els darrers anys hem notat un augment d’espectadors d’altres barris i districtes”. Un altre dels aspectes distintius de Mercateatre és que la selecció de participants es fa a partir d’una convocatòria oberta, dirigida a professionals (que es realitza durant el mes d’abril). Segons la directora del centre cívic, aquesta crida és també un bon reflex del creixement que continua experimentant el projecte: “cada any rebem prop d’un centenar de propostes i, cada vegada, hi trobem més artistes i companyies provinents de fora de l’estat espanyol, perquè han rebut molts bones referències sobre la fira per part d’altres col·legues de professió”. Ruiz assenyala que això és deu a que “tots els participants queden sempre molt satisfets del caliu que es genera al parc i de la complicitat amb el públic, que és força entusiasta.” Amb tot, la selecció de companyies participants posa el focus en mirar de donar cabuda a companyies emergents i oferir una cita d’interès també per a programadors d’altres equipaments de la ciutat i de l’àrea metropolitana.

A més de la fira de dissabte, l’edició d’enguany de Mercateatre es complementarà amb dues activitats paral·leles. D’una banda, el dilluns dia 1 de juliol a les 18 h de la tarda, l’Auditori Sant Martí s’hi afegeix amb CruCru Show, un espectacle ambulant d’acrobàcies i malabarismes a peu de carrer, que tindrà lloc a la Plaça d’Angeleta Ferrer, just al davant de les instal·lacions de l’Auditori. D’altra banda, el Centre Cívic Sant Martí també ha organitzat un taller familiar de circ, per a infants d’entre 8 i 12 anys, que es realitzarà de l’1 al 8 de juliol. El curset és gratuït, però les places són força limitades i cal inscriure’s prèviament, al web o a les oficines del centre.

Centre Cívic Sant Martí
C/ Selva de Mar, 215 (08020, Barcelona)
Web: https://www.barcelona.cat/ccsantmarti

Author