Més de 500 alumnes d’educació primària ja han participat en els tallers d’arts escèniques del TNC

02.20.2019

Author

La Temporada 2018-2019 el TNC ha presentat uns nous tallers d’arts escèniques adreçats a alumnes d’educació primària en els quals es treballen dos aspectes bàsics: fer créixer un personatge a partir del vestuari i l’attrezzo, i representar escenes històriques amb molt material divers.

Fins a dia d’avui, el TNC ha realitzat 20 tallers en els quals han participat 504 alumnes d’entre 6 i 12 anys, i en té programats 7 més amb 175 alumnes. Aquest mes de febrer es realitzaran quatre tallers d’arts escèniques amb alumnes de 3r i 4t de primària de dos centres educatius. 

Taller 1: Com fer créixer un personatge
El vestuari és capaç d’oferir informació subtil que aporta significat al personatge i acostuma a ser la síntesi de la seva personalitat. Per definir el vestuari hi juguen diferents aspectes, des de l’època fins al text del guió o la definició psicològica. A partir de diferents retrats de personatges, l’alumnat haurà de localitzar (o crear) el vestuari i l’attrezzo més adient per a la seva representació.

Taller 2: Escenes històriques
Tenir una visió global de la història passa per conèixer les idees i l’expressió d’aquestes en tots els àmbits de la vida i la cultura. Amb molt material divers l’alumnat traçarà un mapa conceptual il·lustrat per veure i entendre les coincidències entre moment històric, expressió artística i la indumentària per, després, aconseguir representar escenes i situacions històricament representatives, com si fossin un quadre.

Més informació i reserves: serveieducatiu@tnc.cat

Altres activitats, en el marc del programa pedagògic del TNC:

El Teatre Nacional de Catalunya aposta una temporada més per la consolidació del seu programa pedagògic. El TNC, com a equipament públic, contribueix de manera activa al creixement cultural de la ciutadania a través de les arts escèniques amb valors d’interès cultural, de qualitat i d’excel·lència, i especialment el programa pedagògic és un dels recursos més importants per arribar a les aules i als més menuts.

El TNC posa al servei de tots els centres d’ensenyament i altres institucions un servei educatiu per tal de fomentar la tasca pedagògica i donar suport a diverses iniciatives que millorin la recepció i el debat entorn de les arts escèniques. Amb el suport del Departament d’Ensenyament.Funcions exclusives per a centres educatius, d’infantil a batxillerat

La temporada 2017/2018 fins a 15.145 persones van assistir a espectacles del TNC a través del Servei educatiu: 9.929 alumnes van venir a les funcions matinals (exclusives per a centres educatius) i 5.216 alumnes a les funcions de tarda (funcions obertes a tot el públic).

Els tres espectacles que hi ha en cartell a dia d’avui ofereixen funcions exclusives per a centres educatius: La bona persona de SezuanAfanys d’amor perduts i La gallina dels ous d’or.


Nou cicle Teatre per a joves

Aquesta temporada 2018/2019 el Teatre Nacional de Catalunya ha encetat un nou projecte de teatre pensat especialment per a joves de 12 a 16 anys, amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a les seves realitats.

Els espectacles en el marc del Teatre per a joves són:
El futur, amb autoria i direcció d’Helena Tornero, que es podrà veure del 20 de març al 14 d’abril a la Sala Tallers.
Amanda T, amb autoria i direcció d’Àlex Mañas: va comptar amb un 91,30% d’ocupació (2.498 persones).
Youth#4, de Didier Ruiz: va comptar amb un 85,67% d’ocupació (514 persones).

Preu Jove: descompte del 50%
Les persones menors de 35 anys tenen un descompte del 50% sobre els preus generals. Aquesta tarifa és vàlida per a tots els espectacles excepte El TNC Petit, que té un preu fix de 8 €. 

Guies pedagògiques per a primària, secundària i batxillerat

El TNC posa a l’abast de tots els centres educatius una guia pedagògica sobre l’obra i l’autor dels espectacles inclosos al programa pedagògic. Els espectacles amb guia pedagògica de la temporada 2018/2019 són els següents: AmourPetits PríncepsLa gallina dels ous d’orEls Jocs Florals de CanprosaYouth#4Amanda TAfanys d’amor perdutsLa bona persona de Sezuan i Elfutur.


UN DIA AL TNC per a primària, secundària i batxillerat

S’adreça a estudiants d’educació primària, secundària i batxillerat per fomentar el teatre com a fet cultural, ric i complex. Se’ls orienta pel que fa als plantejaments dramatúrgics de l’obra i se’ls mostra els diversos treballs que acompanyen una representació.

El TNC acull joves perquè durant unes hores treballin l’espectacle que escullin, del qual després assistiran a una funció. La temporada 2018/2019, 22 docents i 269 alumnes van gaudir d’aquesta activitat.

Visites guiades
Un recorregut comentat que passa pels vestíbuls, les tres sales i la zona d’artistes i de magatzems del Teatre. La manera ideal de conèixer les interioritats del Teatre i fer que els més joves descobreixin els racons més curiosos del TNC.

La temporada anterior es van fer 59 visites amb un total de 1.778 visitants.

Escoles Tàndem, un projecte de la Fundació Catalunya – La Pedrera

Un programa educatiu innovador per a centres d’ensenyament que vol concretar un nou projecte pedagògic a partir de l’especialització en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals, etc.) que articuli el currículum dels centres que hi participen.

Durant tres anys s’estableix una relació de col·laboració entre aquests centres educatius i institucions de referència del país, amb l’assessorament, el seguiment i el finançament de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

Author