Miquel Curanta, nou director de l’Institut Català de les Empreses Culturals

11.05.2018

Author

COMUNICAT DEL DEPARTAMENT DE CULTURA:
El consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha acordat avui, a proposta de la consellera de Cultura, Laura Borràs, el nomenament de Miquel Curanta i Girona com a nou director de l’organisme. Curanta substituirà Xavier Diaz Vilanova, a qui la consellera Borràs ha agraït la feina desenvolupada al capdavant de l’ICEC al llarg de més de dos anys. En aquest sentit, Borràs ha ressaltat que Diaz “ha hagut treballar en circumstancies molt complicades arran de l’aplicació del 155”.
 
Nascut a Pals l’any 1977, Miquel Curanta té estudis de Comunicació Audiovisual (Escola de Gestió Empresarial de Girona), un postgrau de Gestió i Estratègia en Social Media (ESIC Business School) i un màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació (Universitat Oberta de Catalunya).
Des de 2008, Curanta ha estat director del TR3SC. Anteriorment, entre altres responsabilitats, ha estat soci fundador de la productora Creativa Audiovisual (2006-2008); cap de l’àrea de música del TR3SC (2006); productor i creatiu publicitari a la Cadena SER (2002-2006); sotscap tècnic i cap d’emissions a Ona Catalana (2000-2002); locutor de les emissores del Grup Flaix (1998-2000) i de la Cadena SER a Girona (1996-2000). Curanta també ha estat soci fundador i codirector de Ràdio Capital de l’Empordà i soci fundador d’Empordanet Televisió (1998-2007).
SOBRE L’ICEC
L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics. A través de les seves accions, l’ICEC col·labora en la construcció d’un teixit cultural competitiu i de qualitat i fomenta, també, els hàbits de consum i la generació de públics.
L’ICEC també gestiona la Filmoteca de Catalunya que té per missió recuperar, preservar, catalogar i restaurar el patrimoni fílmic i documental, i fer recerca i donar suport a l’educació i a la difusió de la cultura cinematogràfica, amb una atenció especial a la producció i la cultura cinematogràfica catalana. A més, l’ICEC és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del consell d’administració i representant de la Generalitat de Catalunya de FiraTàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, participa també com a soci protector d’Avalis i és membre fundador del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona.

Author