Mònica Pérez publica la seva òpera prima com a escriptora: ‘Abans no eres així’

04.11.2019

Author

La popular actriu i còmica catalana Mònica Pérez acaba de publicar a través de Penguin Random House la seva òpera prima com a escriptora. Porta el tçitol Abans no eres així i és una novel·la chick lit molt emotiva, que parla de la superació personal però en clau d’humor, un gènere amb el que ha aconseguit grans èxits al teatre.

En un BlaBlaCar coincideixen una catalana, una madrilenya, una gallega i una basca -gairebé com l’acudit-. Les quatre han participat en un càsting a Madrid per tenir el paper principal d’una nova sèrie.Durant el trajecte, mentre conversen, recorden fets del passat i viuen més d’una aventura, arriben a la conclusió que el nom de cadascuna influeix en el seu caràcter i, òbviament, en el seu futur.

De Madrid a Barcelona entre benzineres i boscos, s’inicia un viatge inoblidable per a les quatre protagonistes d’aquesta història cada una amb el seu caràcter. Antipàtica i cínica, però amb coratge, la Valentina n’és la protagonista. Com no podia ser d’una altra manera, la Dolors és hipocondríaca; la Tomasa  és incrèdula com el sant, de les del si no lo veo, no lo creo, i la Victòria es presenta com una fleuma que prové d’una família de triomfadors.

Quan arriben al seu destí, les quatre actrius accepten el repte de canviar-se el nom,  la personalitat i fer un gir a la seva vida. Podran la Valentina, la Dolors, la Tomasa i la Victòria convertir-se en la Pietat, la Llum, la Fe o la Violeta? Es pot canviar de veritat? Ho acceptarà bonament la gent que t’envolta, o potser hauran de sentir aquell retret constant que tan poc agrada de: abans no eres així?

Més tard, les quatre actrius tornaran a viatjar juntes. Serà el mateix trajecte, però no serà el mateix viatge.

 

Biografía del autora

Mònica Pérez Blázquez va començar la seva carrera al teatre. Passada la seva etapa a la companyia La Cubana, es va fer popular a la televisió gràcies al programa Una altra cosa d’Andreu Buenafuente. L’hem vista i podem continuar fent-ho en programes i sèries com ara Homo ZappingLa que se avecinaPolònia En el aire.

Sempre present en la cartellera teatral tant com a autora i adaptadora com actriu, ha participat en les obres Confesiones de mujeres de 30Dalt del terratLes dones de Frank o 1001 gags.

Actualment protagonitza la comèdia McGuffin, també escrita per ella i dirigida per Carlos Latre.

Author