Mor la figurinista Maria Araujo

03.26.2020

Author

La reconeguda figurinista i dissenyadora de vestuari María Araujo ha mort avui als setanta anys d’edat. Va col·laborar amb directors d’escena com Mario Gas, Josep Maria Pou, Josep Maria Flotats o Carles Alfaro, entre d’altres. Nascuda el 1950, a la localitat de Gran Canària del Llogaret de San Nicolás, va col·laborar en algunes produccions recents, com María Moliner i La Vilana, al Teatre de la Zarzuela; o Jo, Dali i La voix humaine / Una voce in off. Va rebre diversos premis Max al llarg de la seva trajectòria, participant en nombrosos projectes de teatre, cinema i televisió.

En cinema ha treballat, entre d’altres, en les pel·lícules Serenata a la claror de la llunaMater amatísimaLa criptaLa revolta dels ocellsTic TacEl pianistaValentínIris i a la minisèrie de TV3 Arnau.La major part dels seus figurins, un total de 1.133 figurins, es conserven al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques. Es poden visualitzar a l’Escena Digital del MAE.

Ha rebut Premis Max per Amadeus (1999) i El lindo don Diego (2014). El 2018 va rebre el seu tercer premi Max per Ricard III. Ha estat premiada en quatre ocasions per la crítica de Barcelona. El 1984 per Cal dir-ho?, el 1999 per Amadeus i Dones sàvies i el 2016 per Amor & Shakespeare. El 2008, 2010 i 2014 va obtenir també el Premi ADE de Figurisme per Tio VaniaEl arte de la comedia i El lindo don Diego, respectivament, i el 2009 aconseguí el Premi Gran Via de Teatre Musical pels seus dissenys de Sweeney Todd. El 2017 va rebre un reconeixement al seu municipi.

Author