Neix la Carpa Revolució per a la creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia

10.13.2018

Author

El circ està d’enhorabona: torna a renéixer al Garraf, on hi té dibuixada una mena de història d’amor sempre interrompuda però, afortunadament interminable. Aquesta setmana s’ha presentat als mitjans la nova Carpa Revolució, que donarà el tret de sortida a la temporada 2018-2019 de creació i exhibició d’arts escèniques al Garraf i també a l’Alt i Baix Penedès i l’Anoia. Iniciativa impulsada per l’associació Fes+Chapeau, és un projecte cultural interdisciplinar on comunitat, creació artística i transformació social es fusionen sota la lona de la carpa circense ubicada a la zona de la Masia de Can Puig, a Sant Pere de Ribes (Garraf). L’accés a la cultura popular com a element de transformació social és el pal de paller de La Carpa Revolució, el nou projecte de creació i exhibició de les arts escèniques estable de la comarca.

L’espectacle revelació de Fira Tàrrega 2018 Painball, de Les Impuxibles, inaugurarà el 20 d’octubre la programació estable 2018-19. La proposta artística compta amb textos de Bel Olid, interpretació musical de Clara Peya i direcció coreogràfica d’Ariadna Peya. Clara Peya, Ariadna Peya i Helena Gispert interpreten i construeixen el concepte de llibertat a través de la música, la dansa i la paraula. L’espectacle,serà a les 20h i les entrades es poden adquirir a 19 (anticipades)  a https://entradescarparevolucio.eventbrite.es o a 12 € directament a taquilla.

Tot seguit i fns al 31 de desembre, de dijous a diumenge, de 18h a 01h, la carpa romandrà oberta al públic amb propostes nacionals i internacionals: monòlegs; xerrades; sessions de filosofia, cinefòrum i karaoke; espectacles de circ, concerts i jam sessions; mercat de segona mà; residència de creació; tallers de circ per a joves i jornades comunitàries per a sòci/es de l’entitat. Aquestes activitats seran el preludi al Festival + Chapeau 2019, que se celebrarà del 25 al 28 d’abril.

Entre els grans concerts programats fins a final d’any destaca: Lágrimas de sangre, Psycho Realm i Rata and the Whiteys (10 de novembre), Leo Bassi i Las Fritas (17 de novembre) i La Casa Azul (5 de desembre).

En la vessant més social del programa, que vol apropar art i cultura a nous públics, la Carpa Revolució ha tancat enguany un acord amb el Taller de músics per programar concerts del Cabal musical, un projecte d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artístic de joves talents musicals. Així, actuaran artistes emergents com Paula Peso (R&B/soul), Juan SNK (rap fusió) o la cantautora Raquel Lúa.

En aquesta línia, la Carpa Revolució segueix col·laborant enguany amb la Residència Redós de Sant Josep, fundació sense ànim de lucre amb més de cent anys al servei de la gent gran de Sant Pere de Ribes. De novembre a maig, la residència acollirà programació continuada d’espectacles intergeneracionals. I del 15 d’octubre al 21 de juny, i en el marc de treball amb les escoles del municipi, es faran tallers de circ (malabars, trapezi, teles, aro, acrobàcies) per a infants de 6 a 12 anys.

Pel que fa a la vessant de suport i promoció  a la creació artística, del 19 al 30 de novembre, la Carpa Revolució acollirà el programa de Residència de Creació per a artistes emergents i professionals de les arts escèniques, que disposaran de l’equipament i infraestructura per a l’experimentació. La programació completa es podrà consultar al web www.fespluschapeau.org a partir del 15 d’octubre.

 

LA CARPA REVOLUCIÓ, UN PROJECTE ESCÈNIC POPULAR AL GRAN PENEDÈS
La Carpa Revolució és un projecte impulsat pel col·lectiu Fes+Chapeau que compta al darrera amb cinc edicions del Festival Internacional d’Arts al Carrer Ecosocial a Sant Pere de Ribes. L’any 2013, la localitat garrafenca va acollir la 1ª edició del Fes+Chapeau, iniciativa promoguda per La Traca Produccions, La Gardela i persones de l’àmbit sociocultural implicades a nivell particular. El 2014, es crea l’associació Fes+Chapeau amb la voluntat de consolidar el certamen al calendari festiu de la comarca i enriquir-ne el teixit cultural, social, econòmic i turístic arrelat al territori. Aquest va ser l’embrió d’un projecte més ampli: la Carpa Revolució.

L’horitzó de l’entitat -amb 150 sòci/es, 200 voluntàries i 75 col·laboradores- és que la Carpa Revolució esdevingui un espai obert a la creació, investigació, formació i programació artística, que estableixi vincles entre persones del món de la creació i l’art, la gestió cultural, artistes, centres educatius, institucions públiques i habitants del municipi i, per extensió, a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. Unes 5.000 persones han assistit a les activitats programades al llarg del 2017-18.

 

La Neix la Carpa Revolució per a la creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia

La Neix la Carpa Revolució per a la creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia

FESTIVAL+CHAPEAU, FESTIVAL INTERNACIONAL D’ARTS ESCÈNIQUES AL CARRER ECOSOCIAL
La programació de la primavera 2019 inclourà la celebració del Fes+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial, del 25 al 28 d’abril. Durant quatre jornades, espectacles i artistes de les arts escèniques es donaran cita a la Carpa Revolució, epicentre de creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. La convocatòria d’artistes per participar al proper festival està oberta al correu fespluschapeau@gmail.com fins al de 15 de novembre. La Carpa Revolució no baixarà el teló a l’estiu, i seguirà oferint activitat fins a mitjans de setembre.

 

Author