Nou concurs internacional de pintura amb motiu de la producció ‘Lohengrin’ al Liceu’

04.15.2019

Author

El Club Wagner, el MEAM i la Fundació de les Arts i els Artistes convoquen al Gran Teatre del Liceu el Concurs de Pintura Lohengrin entorn l’òpera de Richard Wagner i a propòsit de l’estrena mundial de la nova producció a càrrec de Katharina Wagner, besnéta del compositor i directora dels Festivals de Bayreuth.

El concurs pretén apropar les diverses arts, música, teatre i pintura, per arribar sempre a l’“obra d’art total”. La temàtica del certamen serà exclusivament la de l’òpera Lohengrin, tant el personatge creat per Richard Wagner com qualsevol temàtica relacionada amb el drama wagnerià del mateix nom.

El concurs acceptarà, des del 15 d’abril fins el 15 de novembre de 2019 i a través del web www.fundaciondelasartes.org,  exclusivament obres en la modalitat de pintura i, dins d’aquesta, exclusivament pintura figurativa. Un cop feta la preselecció per part del jurat, l’enviament físic de les obres dels finalistes es farà entre l’1 i el 25 de gener del 2020.

El jurat, que fallarà la primera quinzena de febrer, decidirà quines peces formaran part de l’exposició que el mes de març de 2020 se celebrarà al Gran Teatre del Liceu coincidint amb la representació de l’òpera Lohengrin, amb direcció d’escena de Katharina Wagner (també membre del jurat) i la direcció musical de Josep Pons. El concurs està dotat amb un Primer Premi de 15.000 euros i un fons a determinar per a l’adquisició d’obres.

La resta de detalls els podeu trobar a les bases del concurs en el següent enllaç

https://www.liceubarcelona.cat/ca/nou-concurs-internacional-de-pintura-amb-motiu-de-lohengrin

Author