Oberta la venda d’entrades per a la 25a edició de la Fira del Circ Trapezi

Escrit per Revista Teatralnet

04.29.2021

Del 12 al 16 de maig Reus acull una nova edició de la Fira de Circ de Catalunya amb companyies i artistes de renom en l’àmbit local i nacional 

A partir d’aquest dijous 29 d’abril ja es poden adquirir les entrades dels espectacles del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya. Enguany arriba a la 25a edició i se celebrarà a Reus la seva del 12 al 16 de maig. Amb l’objectiu de complir amb les mesures sanitàries i d’aforament derivades de la pandèmia,  cal adquirir entrada per a tots els espectacles de la Fira.  Tots els espectacles compten amb preus populars, que oscil·len entre els 2 € i els 8 €. Les entrades es poden adquirir a través del web oficial de la fira www.trapezi.cat.

Ampliació d’espais adaptats

La Fira Trapezi d’enguany ha dissenyat una programació adaptada a les restriccions d’aforament i moviment actuals. En aquest sentit, s’han adaptat els espais tradicionals de la Fira, com els teatres Bartrina i Fortuny o La Palma. A més, s’han incorporat nous escenaris per ampliar el radi d’actuació de la Fira i tenir espais delimitats a l’aire lliure. Alguns d’aquests espais són a plaça de l’Arquitecte Antoni Sardà o el pàrquing de Sant Serapi. Alhora, s’ha previst el muntatge de dues carpes de circ, una a la plaça d’Anton Borrell i l’altra al Mas Iglesias.
De la mateixa manera, es vetllarà per l’aplicació escrupolosa de les mesures d’higiene i seguretat pertinents, adaptades al context de la covid-19. Hi haurà una neteja i desinfecció constant dels espais que acullen espectacles, tant dels artistes com públic. La reorganització d’aforaments segons espais, sempre mantenint les/mesures i distàncies de seguretat; el disseny de recorreguts d’entrada i sortida per evitar creuaments de persones. I el control de les localitats i els accessos als espais dels espectacles per poder realitzar en tot moment la traçabilitat corresponent.

La programació del 25è Trapezi

El tret de sortida tindrà lloc el 12 de maig al Teatre Bartrina a càrrec d’Alba Sarraute i Les Ofèlies que presenten Desdèmona. L’espectacle és una coproducció del Grec 2020 i Camaleònica Produccions que presenta una reformulació en clau femenina del clàssic Shakespearià Otel·lo. I ho fa a través del cos, la música i, especialment les tècniques de circ. El Bartrina, també acollirà, en els següents dies, els espectacles Ahir, d’Animal Religion, i la Producció Nacional de CircEstat d’Emergència.
D’altra banda, el Teatre Fortuny serà l’escenari de la clausura d’aquesta edició, amb l’Orquestra Malabares de la companyia Pistacatro. Es tracta d’un espectacle d’allò més especial que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal. El Fortuny també acollirà els madrilenys Nueveuno amb el seu nou espectacle Suspensión i la mítica Pepa Plana amb les seves Veus que no veus.
Pel que fa als espectacles de carpa, a Mas Iglesias podrem veure l’espectacle Random, de Joel Martí & Pablo Molina;  el Circ Pistolet i el seu Potser no hi ha final i també la coproducció del Trapezi d’enguany, a càrrec de la companyia PSiRC. ,Presentaran l’episodi 1: De quan Zeus es va fer vegà, del seu espectacle “Després de tot”. I estrenaran en primícia l’episodi 4: De quan Alexa es va comprar la seva roba a Humana.
La Carpa de la Pl. Anton Borrell acollirà  Ex-libris de la Cia Vöelel i també serà l’escenari del tradicional Cabaret les nits de dijous, divendres i dissabte.
La Palma, podrem veure Áureo, de la companyia UpArte, el dijous i el divendres; i el cap de setmana acollirà al pallasso Leandre que presenta el nou espectacle Fly Me to the Moon. Conjuntament amb Laura Miralbés ens portarà un tàndem de bicicleta per a dues persones i interpretaran el viatge de dos pallassos cap a la lluna. D’altra banda, al Jardí de La Palma actuarà la companyia Cris-is, amb el seu espectacle Home.
Sílvia Capell i la companyia En Diciembre presentaran el seu Homenaje al Jardí de la Casa Rull, que també acollirà Calor de Jean Philippe Kikolas. Per la seva banda, Los Galindos estrenaran el seu espectacle MDR – Mort de Riure al Pàrquing de Sant Serapi on buscaran la complicitat del públic. La idea és  fer que tothom s’arrisqui a morir de riure amb actuacions divendres dissabte. A la Pl. Arquitecte Antoni Sardà, la companyia Dikothomia presentarà [`e.go] amb una sessió diària.
Finalment, el Rock & Roll envairà dissabte la Bassa de Mas Iglesisas de la mà de la companyia Rolabola que presentarà el seu Rock Cric. La Bassa, seu del Trapexic durant els matins del cap de setmana, també acollirà el diumenge l’espectacle Save The Temazo.org a càrrec del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C.
Trobareu la graella completa dels espectacles aquí