Teatre Amateur, a la programació oficial de la 24a Fira Mediterrània

Escrit per Revista Teatralnet

09.13.2021

La Fira Mediterrània de Manresa compta enguany amb quatre programacions off. Complementaran l’oferta oficial amb una oferta artística que va des de les propostes més properes a l’arrel tradicional, de la mà de l’Humus Mediterrani;  el Concurs Sons de la Mediterrània, fins a la més underground, inclosa al Circuit Estepa Mediterrània. I també passant pel món associatiu, amb la Mostra de Grups Amateurs de Teatre de la Catalunya Central.

Els offs tenen l’objectiu de donar suport a l’accés al circuit professional dels artistes emergents que treballen amb l’arrel des d’un llenguatge actual i trencador. També des del més proper a l’arrel tradicional. I per altra banda, també vol donar visibilitat a la tasca que es duu a terme des del món associatiu. La programació off és possible gràcies a les sinèrgies entre la Fira i entitats com D’Arrel; Cases de la Música, el Grup Enderrock; el Centre Artesà Tradicionàrius i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Nosaltres us parlarem del teatre.


Teatre Amateur

La Mostra de Grups Amateurs de Teatre de la Catalunya Central, que organitza la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, inclou les obres: Play-off, sobre el paper de la dona en el món de l’esport, del grup de Sant Feliu de Codines Deixalles 81; la comèdia sobre tòpics i estereotips culturals Lapònia, de l’ACR Fals; l’obra Sospitós habitual, farcida d’embolics i malentesos, del grup manresà Paranys; i l’obra dramàtica Escac i mat, dels terrassencs Qollunaka Teatre. La Mostra teatral tindrà lloc a la Sala Els Carlins, els dies 16 i 17 d’octubre.

Tots els espectacles inclosos a la programació dels offs, amb l’excepció del concert d’Ana Tijoux, són gratuïts amb reserva prèvia. Les reserves s’han de gestionar a www.firamediterrania.cat.