Ramon Giné serà el nou director artístic de Mostra Igualada

06.19.2019

Author

Mostra Igualada ja té nou director artístic, el sisè en la seva història. Ramon Giné rellevarà Pep Farrés (al càrrec des de 2015) en la 31a edició de la fira d’espectacles infantils i juvenils, que tindrà lloc del 26 al 29 de març. Giné s’incorporarà a l’equip de la Mostra aquest mateix mes de juny, coincidint amb l’obertura de la convocatòria de propostes artístiques. La sol·licitud d’inscripcions s’efectua a través del web www.mostraigualada.cat i romandrà activa fins el 15 d’agost.

El projecte de Ramon Giné per configurar la nova línia artística de la Mostra Igualada ha obtingut la millor puntuació de les tres candidatures presentades. L’adjudicació de la direcció artística s’ha resolt a través d’un concurs públic avaluat per una comissió tècnica de valoració integrada per representants de diverses administracions i agents del sector. Inicialment serà director artístic per un període de 2 anys prorrogable fins al 2023.

La direcció artística és la responsable de la programació artística de la fira, que ha de respondre al paper estratègic que té la Mostra Igualada com a plataforma i mercat d’espectacles per a públic familiar i un referent de qualitat artística i de contemporaneïtat a Catalunya, la resta de l’Estat i en l’àmbit internacional.

Postgraduat per la Universitat de Barcelona en Producció i Gestió d’Espectacles, Ramon Giné té més de 20 anys de trajectòria. en el sector cultural. Als inicis de la seva carrera va treballar com a actor amb companyies com Zum Zum Teatre, la Companyia de Comediants La Baldufa i el Centre de Titelles de Lleida, entre d’altres. Més endavant va dedicar-se a la producció artística i, després, a la gestió cultural. Des dels darrers 4 anys és el tècnic de Cultura, Joventut i Festes de l’Ajuntament de Juneda, responsable de la programació del Teatre Foment, entre d’altres activitats. Giné ha participat múltiples anys a la Mostra en els seus diferents perfils i ha ideat, formulat i compartit el projecte artístic de la fira amb diversos professionals del sector per tal d’ajustar al màxim la proposta al caràcter estratègic de la cita.


CONVOCATÒRIA ARTÍSTICA

La Mostra Igualada ha obert la convocatòria de sol·licituds per actuar a la fira. S’adreça a les companyies professionals amb propostes escèniques per al públic infantil, juvenil o familiar. Les inscripcions es formalitzen en línia al web de la Mostra –on es detallen les condicions de participació– i romandran actives fins el 15 d’agost.

La direcció artística de la fira valorarà la creativitat, la qualitat, el risc i la innovació dels espectacles. Com és habitual, hi tindran cabuda tots els gèneres, tant a sala com al carrer. La convocatòria és oberta tant a companyies catalanes com a formacions procedents de la resta de l’Estat espanyol i internacionals.  El 2019 la Mostra va programar 55 espectacles (20 estrenes) seleccionats entre més de 630 propostes rebudes.

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils
Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. Del 26 al 29 de març de 2020 celebrarà la 31a edició.

Author