Reconeguts autors participaran als Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE 2021

Escrit per Revista Teatralnet

05.07.2021

24 autors han estat seleccionats per participar en els Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE 2021. Una iniciativa que l’entitat duu a terme amb el propòsit de promoure la creació i impulsar les experiències col·laboratives i l’intercanvi d’idees entre els creadors contemporànis.
Adreçats als socis, els Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE ofereixen la possibilitat de desenvolupar els seus textos al llarg de sis mesos. Durant el procés es fan reunions de treball col·lectiu entre els autors i un o una professional de reconegut prestigi per posar en comú de les obres. A més, l’entitat dota a cadascun dels autors i les autores amb una ajuda econòmica de 4.500 euros (impostos inclosos).

IX Laboratori d’Escriptura Teatral

En concret, els autors i les autores seleccionades per al IX Laboratori d’Escriptura Teatral han estat:  Markel Hernández (Granada, 1997) per Toro Blanco. Eugènia Manzanares,més coneguda com Eu Manzanares, (Barcelona, 1985) per Benvinguts.  Daniel J. Meyer (Buenos Aires – Argentina, 1982) per Scratch. Miguel Mota (Palencia, 1981) per Lágrimas.  Paz Palau (Castelló, 1980) per Hogar, dulce hogar. I Mélanie Werder (Menorca, 1992) per Sharentin. Scratch.
El reconegut dramaturg i poeta Alberto Conejero, Premi Nacional de Literatura Dramàtica i guanyador d’un Premi Max, dirigirà aquest laboratori que tindrà lloc a la Fundació SGAE. Combinarà sessions presencials i en línia. Un jurat, presidit per Conejero i integrat per Juana Escabias, Julio Salvatierra, Cristina Clemente i Paco Romeu, ha seleccionat les 6 obres participants després d’analitzar 244 propostes. A més dels 4.500 euros a cada autora i autor, la Fundació SGAE també en publicarà les obres en un volum únic de la col·lecció  Teatroautor.
També s’ha organitzat el IX Laboratori d’Escriptura de Guió de Cinema i el VIII Laboratori de Creació de Sèries de Televisió.

Sobre els Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE

La Fundació SGAE desenvolupa des de l’any 2013 els Laboratoris de Creació amb l’objectiu de promoure la creació, impulsar experiències col·laboratives i intercanviar idees entre autors. Inclou les disciplines de creació teatral, guió de cinema i creació de sèries de televisió. Als Laboratoris s’hi han desenvolupat obres de teatre d’autores i autors reconeguts. Alguns són  Paco Bezerra, Vanessa Montfort, Jordi Casanovas, Alberto Conejero, Lucía Miranda i Denyse Despeyroux.
I en cinema, Estiu 1993, òpera prima de Carla Simón, guanyadora de Premis Gaudí i Premis Goya. També Malaka, sèrie original de Daniel Corpas que va obtenir el premi de desenvolupament de producció a Conecta FICTION i va fer  temporada a TVE.