Recta final de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018

10.23.2018

Author

Després d’un 2018 carregat d’activitats, Manresa viurà el seu últim trimestre de programació com a Capital de la Cultura Catalana. Un trimestre que tindrà com a principal atractiu l’acte de cloenda, Lux Mundi: la llum del món, que se celebrarà el dissabte 15 de desembre durant el vespre a l’emblemàtica Col·legiata Basílica de Santa Maria de la ciutat.

Previ a l’acte de cloenda i abans que la capital bagenca passi el testimoni a Cervera el 2019, públic local i visitants podran gaudir d’una oferta diversificada d’espectacles, exposicions i esdeveniments culturals que posaran punt i final a Manresa CCC’18. Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, Manresa acollirà gairebé 200 espectacles (concerts, ponències, exposicions, obres de teatre, activitats de lectura, etc.) per a tots els públics i gustos, que reforçaran la necessitat d’establir ponts entre les diferents cultures, lema d’aquest any.

UN SHOW DE LLUMS I SONS CLAUSURA MANRESA CCC’18
Lux Mundi: la llum del món
és un espectacle immersiu lumínic i musical, que vestirà l’interior de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa. Tradició i modernitat conversaran en aquesta proposta que combina l’arquitectura religiosa del temple amb la música de vent amb tocs electrònics, que s’interpretarà en directe, de l’espectacle.

L’acte de cloenda fa una reinterpretació moderna del Misteri de la Llum l’arrelada tradició manresana que se celebra el 21 de febrer. A través d’una coreografia sincronitzada de llums i música, l’espectacle posarà en valor la bellesa del temple i focalitzarà l’atenció del visitant en els detalls arquitectònics més rellevants. Les projeccions lumíniques, gairebé hipnòtiques, ocuparan els murs de l’interior del temple i podran gaudir-se també des de l’exterior, a través del rosetó i dels vitralls.

Lux Mundi és un esdeveniment que vol apropar a tots els públics el valor patrimonial i cultural d’aquest edifici històric. Un acte únic i el primer espectacle d’aquest tipus que se celebra a la Seu de Manresa.

L’espectacle es reproduirà diverses vegades el vespre del 15 de desembre. Les sessions, gratuïtes i de 15 minuts de durada, tindran una capacitat de 400 persones. Per assistir-hi caldrà fer una reserva prèvia a través del correu electrònic  cultura@ajmanresa.cat. Tanmateix, també s’hi podrà entrar directament, tot i que l’entrada s’autoritzarà fins a omplir la capacitat autoritzada.

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS I GUSTOS FINS A FINALS D’ANY
Entre la gran varietat d’esdeveniments programats fins a finals d’any, la Capitalitat apadrina la 5a Jornada del Bestiari Festiu, dedicada als animals reals o imaginaris exhibits en les festes locals catalanes en processons, cercaviles i balls; la segona edició del festival de pensament filosòfic, científic i artístic Cosmògraf, que enguany reflexionarà sobre la revolta i/o transformació; la celebració de Gospel Unity: 400 veus per la pau, que pujarà 400 cantants en un mateix escenari; el festival de literatura Tocats de Lletra; la commemoració del 200 aniversari dels Panyos, la fàbrica manresana de riu més antiga que es conserva a Catalunya; el Fòrum Auriga 2018 sobre el món clàssic o la Commemoració del 80è aniversari dels bombardeig franquistes a través d’un acte d’homenatge, exposicions i espectacles multidisciplinaris.

Consulta tot la programació a: https://www.manresa.cat/cultura

Author