Reflexió sobre la identitat femenina a La Badabadoc, amb María Milagros i reposició de ‘Salve Regina’

06.23.2022

Author

La Badabadoc en proposa per aquest mes de juliol dos intensos muntatges amb evident denominador comú: la identitat femenina i tot el que l’envolta. Dues òptiques similars però alhora molt diferents, dues reflexions valentes i honestes, dues catarsis absolutament íntimes… que ens plantejaran moltes preguntes i potser ens insinuïn alguna resposta.

Els espectacles són: María Milagros, que estarà en cartell del 30 de juny al 3 de juliol, i Salve Regina, que prendrà el relleu del 7 al 25 de juliol

 María Milagros
Del 30 de juny al 3 de juliol
funcions de dijous a dilluns. 20h
Més info, aquí


Aquesta singular espectacle és la història d’un viatge entre dos noms… A l’edat de tres anys, María Milagros va interpretar el seu primer paper, el de la Mare de Déu. 40 anys després, decideix canviar el seu nom al Registre Civil; i canviar el seu nom per passar a dir-se, simplement, Miluka.

 

María Milagros reflexiona a partir del concepte de verge sobre la pèrdua (o el robatori) de la innocència; el paper repressor de l’home, les gàbies mentals i socials, els noms impostos i elegits; i els mites i conseqüències de la postmaternitat.

A través de l’univers de la Setmana Santa, i prenent la figura de la Mare de Deu com una matrioshka; l’obra és una processió que pateix de l’autobiografia de Miluka; per rebre la visita de dones de totes les edats i procedències: besàvies que van desafiar les convencions socials, princeses del pop segrestades pels seus pares; mares tancades en relacions tòxiques, nenes violades, terapeutes ultrafeministes, influencers frívoles, deïtats índies i, com a convidada especial: la verge més aclamada a la Setmana Santa sevillana, l’Esperança Macarena.

Aquesta processó, però, no té res de penitència. Al contrari: és una celebració de la dona en totes les seves formes.
———————————————–

Salve Regina
Del 7 al 25 de juliol
funcions de dijous a dilluns, 20h

Parlar d’aquesta proposta és parlar d’Àngela Palacios. Escrit i interpretat per ella mateixa, el muntatge està dotat d’una intimitat extrema; on comparteix en bona mesura amb nosaltres el seu dilema i reflexions sobre ser mare; com ser-ho i les conseqüències que comporta. La actriu es desdobla en Regina per tal pujar a l’escenari per explorar aquest moment transcendental de tota dona; a partir de la seva vida persona, però aportant elements a l’obra que no són merament autobiogràfics.

Salve Regina ens trasllada a la vida de Regina. Una Regina que no està bé. Des de fa mesos un tic-tac li percuteix l’ànim, té un soroll que li ronda constant pel cap. Mentre brega amb aquest so repetitiu i incessant, ha començat a plantejar-se si vol o no ser mare. I en cas de ser-ho, de quina manera ho faria … No té parella, ni diners per congelar òvuls, la Seguretat Social li cobriria la inseminació artificial però… vol ser mare soltera?.

Serem partícips del recorregut d’una reflexió profunda sobre una decisió que determina el curs d’una vida; i que pot estar condicionada per la biologia, per la pressió social, el model familiar en el que ens criat, la situació econòmica.. conformant una inèrcia que potser no és el que realment es desitja. Veurem el procés d’un personatge que obre el seu cor de bat a bat exposant i afrontant la seva neurosi: Regina s’ha apuntat a un grup de recolzament de dones amb dubtes sobre la maternitat; i en una sessió de teràpia amb la seva psicòloga de confiança, Matilde, Regina –que és tan valenta com performàtica-;   es despulla per parlar amb absoluta honestedat i confessar-nos els seus dubtes, pors i incerteses. Salve Regina Mater Misericordia.

Més info aquí

Author