S’estan preparant 20 espectacles per celebrar els 20 anys d’Escena Poblenou

Escrit per Revista Teatralnet

09.15.2021

Del 21 al 24 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra els seus 20 anys. I ho fa proposant 20 espectacles i teixint una especial complicitat amb aquells i aquelles que avui ronden la vintena.

Sota el lema #obrimelsulls, Escena Poblenou reivindica enguany una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta, oferint-nos espectacles, diàlegs i tallers que aposten per llenguatges artístics diversos i compromesos. 

Escena Poblenou continua en la vintena edició la seva trajectòria de resistència, sempre sota la direcció d’Ada Vilaró, fent un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb la ciutat i amb la realitat social actual.

20 ANYS D’ESPECTACLES I 20 ESPECTACLES PER OBRIR ELS ULLS A TOTES LES MIRADES

Del dijous 21 al diumenge 24 d’octubre, el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou arriba als seus 20 anys de vida. Ho celebra programant 20 espectacles i apostant per teixir una forta complicitat amb joves que ronden la vintena. Iper reivindicar que obrim els ulls a totes les mirades.

Els 20 espectacles d’Escena Poblenou inclouen 6 propostes embrionàries; 1 proposta en procés de creació i 13 peces acabades; 3 de les quals són treballs d’artistes que ja han passat pel festival i que Escena Poblenou recupera per celebrar la seva vigència i valor. 

Amb 4 espectacles de teatre, 3 peces de dansa, 5 propostes híbrides; 7 espectacles de circ i clown i 1 concert; la programació del festival continua defensant les propostes escèniques contemporànies, multidisciplinàries i compromeses. Així com a implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual; el suport a la creació, la reivindicació de l’espai públic i una forta presència de dones creadores.

A l’Escena Poblenou d’enguany hi ha 5 espectacles creats i dirigits per dones i 9 d’autoria compartida entre creadores i creadors. En els treballs de les creadores trobem discursos altament feministes, que el festival reforça donant continuïtat a l’espai Dones: pell, cos i paraula. Convida així a dones tant interessants com compromeses a compartir el seu cos, veu, presència i pensament.

Escena Poblenou també continua apostant fort pel suport a la creació amb el projecte Embrions; que arriba a la seva 8a edició. Acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Per celebrar els vint anys, el festival ha convidat a joves que ronden la vintena a formar part de la comissió del projecte Embrions;  que recolzarà 6 propostes que s’estrenaran al festival. Es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

La complicitat d’Escena Poblenou amb aquells i aquelles que ronden la vintena també pren visibilitat en l’elecció d’un dels espectacles. El festival el recupera d’edicions anteriors per celebrar el seu aniversar. Elles i ells han triat, així com a algunes de les activitats programades pel festival, on destaca una xerrada sobre escena amb joves de la generació Z.

Per quart any consecutiu, el festival ofereix també el focus Escena Balear; amb la voluntat de crear sinergies amb l’escena de creació contemporània de les Illes Balears. Inclou dos espectacles.. Escena Poblenou també torna a oferir una àmplia programació familiar dins la 3a. edició del Festival Valentina, amb tres espectacles. I segueix potenciant la seva línia educativa i de treball amb joves, a través de propostes, tallers i activitats.

Sota el lema #obrimelsulls el festival reivindica enguany una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta. Amb propostes que ens parlin sobre el moment actual, amb llenguatges diversos i compromesos.

Resum Pràctic

TEATRE, DANSA, CIRC, CLOWN, ESCENA HÍBRIDA I MÚSICA

4 propostes teatrals:
Sfumato (Assajant per la caiguda dels contorns) de la companyia Llum de Fideu
Congrés a l’acomodació del col·lectiu Zona 6
Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida
Vitamina Aire de la companyia Sisme Creatiu

3 propostes de dansa:
Reverb de Cecilia Colacrai
It’s a real co-incidence de Gráinne O’Carro & Sophie Kasser
Likes de Núria Guiu

5 propostes híbrides:
Symphony Performance de Xavi Manubens / Symphony of the Seas
P-Acte Idiota de les Hermanas Picohueso
# Juana Dolores # * massa diva per a un moviment asseambleari * de Juana Dolores
To like or not to like, creació col·lectiva dirigida per Ada Vilaró
Dramawalker, ficcions geolocalitzades amb dramatúrgia de Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig, Mercè Sarrias i Joan Yago

7 propostes de circ i clown:
Vermut a Venus de Las Sistars i Marta Camuffi
Teatre de paper de Cia Rauxa
Runa de Cia 104º
4 Parets i un sostre d’Sputniks_Cia
Téntol de Cia Manipulats 
Sempre tenim raó? Which witch are you? de Fred Blin
Mr. Kebab de Joan Estrader

1 proposta musical:
Concert de Habla de mí en presente + Djuna Lund i artista convidada