T de Teatre s’uneix a Denise Despeyroux per crear el seu nou espectacle ‘Cançó per tornar a casa’

06.12.2019

Author

La companyia T de Teatre estrena el seu dotzè espectacle, Cançó per tornar a casa, escrit i dirigit  per Denise Despeyroux, una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. El muntatge, una fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama, es podrà veure del 2 al 28 de juliol a la Sala Beckett dins el marc del Grec 2019 Festival de Barcelona. Per primera vegada, la companyia es trasllada a la sala de Poblenou per presentar una nova producció.

Les actrius de T de Teatre Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca protagonitzen l’espectacle, acompanyades de l’actor Jordi Rico, en el paper de Jonás, un hipnotitzador expert.

El muntatge narra la història de tres “ex actrius”, unides per l’èxit i separades pel fracàs, que es retroben després de vint-i-cinc anys. Just en el moment en el que pel seu camí es creua un hipnotitzador i la seva ajudant, que fugen de la justícia. L’hipnotitzador assumeix, davant d’elles, la falsa identitat d’un dramaturg escocès i les actrius decideixen encarregar-li la producció d’un nou espectacle que les torni a catapultar a l’èxit. A partir d’aquí comencen a aflorar els retrets, les crisis d’identitat i les noves oportunitats, tot barrejat amb molt d’humor i tocs de drama.

SINOPSI
Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble català. Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no són res. Però el destí vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets més. D’una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D’altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d’un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d’identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.

L’AUTORA
Denise Despeyroux és una autora i directora de teatre, actualment considerada com una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. Nascuda a Montevideo (Uruguai) i resident a Barcelona, està llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, s’ha format en interpretació i dramatúrgia amb autors de prestigi internacional com Javier Daulte, José Sanchis Sinisterra i Rafael Spregelburd. Des de 2005, les seves obres es representen en sales de Madrid, Barcelona i Buenos Aires, com la Cuarta Pared, Teatro Pradillo, Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, El Extranjero, Vera Vera, Teatro Fernán Gómez, La Casa de la Portera, etc.

Entre les seves obres estrenades destaquen Terapia  (Premio Federico García Lorca 2005), Amateurs (2007),  Bienvenido a Girasol (2008), La vida no lo es todo (2009),  La muerte es lo de menos (Premi al Millor Espectacle a la 15a Mostra de Teatre de Barcelona 2010), El más querido (2010), El corazón es extraño  (2011), La realidad (Fringe 2012 i finalista al premi MAX Revelació 2013) i Por un infierno con fronteras (2013).

LA COMPANYIA
T de Teatre
 va ser creada el 1991 per cinc joves actrius, tot just graduades a l’Institut del Teatre de Barcelona. El seu primer espectacle, Petits contes misògins (1991), va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor revelació teatral de la temporada. El 1994 van estrenar Homes!, de la qual en van fer més de 850 funcions. Criatures es va estrenar a Buenos Aires l’abril de 1998 i, mesos més tard, a Barcelona i a Madrid. La seguiren la telecomèdia Jet lag, creada amb el cineasta Cesc Gay, que consta de 81 capítols, emesos al llarg de sis temporades, i els espectacles Això no és vida! (2003), 15 (2006) i Com pot ser que t’estimi tant (2007), coproduït amb el Teatre Nacional de Catalunya. Delicades (2010), coproduït amb el Festival Grec i Aventura! (2012), amb text i direcció d’Alfredo Sanzol, Dones com jo (2014), de Pau Miró, Premis i càstigs (2015) dramatúrgia i direcció de l’argentí Ciro Zorzoli, coproduït amb el Teatre Lliure i el Festival Grec. Al 2017 celebren els 25 anys amb l’espectacle E.V.A. sota de la direcció de Julio Manrique, i també coproduït Festival Grec i el Teatre Romea.

En el llarg de la seva trajectòria T de Teatre ha creat onze espectacles, ha representat més de 2.700 funcions i ha convocat l’assistència d’un milió d’espectadors.

 

Author