T. Tantarantana: “El teatre és també una necessitat bàsica. Aprofitem el confinament per revisar-nos!!

04.27.2020

Author

COMUNICAT DEL TEATRE TANTARANTANA:

Aquests dies de confinament on l’important és cuidar-nos i posar la vida al centre ens adonem més que mai de la importància que té la cultura per a la nostra subsistència. Què faríem sense llibres, cinema, poemes…? I sense aquelles persones que es dediquen a que tot això sigui possible: artistes, llibreters, personal de sales de teatre i concerts…?

Arran d’aquesta crisi socio–sanitària hem posat damunt la taula que la cultura és un bé de primera necessitat però la realitat és que ja ho sabíem i portem molts anys treballant en aquest sentit. Des del Tantarantana estem treballant des de casa però tenim moltes ganes de tornar a obrir les portes, trobar-nos al hall, saludar-nos, xerrar, entrar a la sala amb la llum tènue, asseure’ns i escoltar el “cric-cric” de les velles butaques blaves mentre ens acomodem, que el Jordi, l’Ingrid o el Joan apaguin el llum de sala i que comenci la funció.

I parlant de funcions! Si no estiguéssim confinats aviat viatjaríem a Madrid, al teatre Conde Duque, amb el projecte comunitari PI(È)CE i el seu darrer espectacle: OI NÉOI (ELS NOUS), que vam presentar en la darrera edició del Festival Grec de Barcelona. Com no podrem ser a Madrid ens sembla un homenatge bonic compartir dos dels espectacles que hem presentat al llarg d’aquests 8 anys de vida. PI(È)CE és un projecte intergeneracional i intercultural que acosta als escenaris persones migrades de l’aula d’acollida dels instituts Milà i Fontanals i Consell de cent i un grup de gent gran del barri del Raval i Poblesec.

Per saber més sobere PI(È)CE, prem aquí
———————————————–

PARAR I PENSAR. AJUDAN’S A MILLORAR!

El confinament ens ha fet parar. Però ja fa temps que vam descobrir que no en sabem d’estar quiets. Així que hem aprofitat això de parar per… PARAR I PENSAR.

L’equip del Tanta, cadascú des de casa seva i a través de les famoses videoconferències que segur que tu també coneixes, estem aprofitant per replantejar alguns dels aspectes del teatre com per exemple els horaris de funció o el tipus de programació. Ens dones un cop de mà? És un minut (de veritat! Ho hem comprovat! Es fa en un minut!) i ens ajudaràs moltíssim!

Enquesta TANTARANTANA.

 

Author