Temporada Alta presenta un avanç de la programació

Escrit per Revista Teatralnet

06.16.2022

Temporada Alta tornarà aquesta tardor amb la que serà ja  31a edició. Avui el festival posa a la venda les entrades per a 11 espectacles d’humor, música i musicals; teatre familiar, circ i alguns noms destacats de l’escena catalana.

Entre aquest primer grup trobem figures com: Ute Lemper, Àngel Llàcer, T de Teatre, Carles Sans, Mariona Castillo, Toni Viñals, Dàmaris Gelabert, Dagoll Dagom, Faemino i Cansado; Xoel López, Joan Miquel Oliver i Da Souza, entre altres.

Programació internacional

El primer gran nom internacional que Temporada Alta posa a la venda aquest 2022 és el de l’actriu i cantant: Ute Lemper. Coneguda per la seva llarga trajectòria amb actuacions arreu del món, incloent tant el West End com Broadway; on va protagonitzar Chicago, l’artista farà, en aquesta ocasió, un concert amb la Gio Symphonia coorganitzat amb l’Auditori de Girona. Com a repertori, cantarà cançons de compositors del període alemany d’entreguerres a ritme de jazz.

A més, dos circs arribaran al festival en la present edició. El primer és l’espectacle La Dévorée  dels francesos Circ Rasposo i Marie Molliens. Es tracta d’una peça d’estil contemporani que juga amb el perill, l’inestabilitat i el risc. A través d’un relat mitològic, la proposta explora l’espectacularitat a la vegada que fa un homenatge a la dona circense.

Per la seva banda, a Terces de Cirque Ici, l’artista Johann Le Guillerm configura un univers propi amb energies poètiques; com a gran representant del circ conceptual francès. En un format de circ de carpa que s’instal·larà a La Copa, igual que en el cas de La Dévorée, la proposta de Le Guillerm: explora una realitat de màquines que funcionen soles, on la imaginació de l’artista; amb una trajectòria de més de vint anys, substitueix escènicament la tecnologia.

Humor i altres propostes

Finalment, el festival aposta per l’humor recuperant al duet còmic Faemino y Cansado que portaran el seu nou espectacle: 17 veces. Per la seva banda, Carles Sans aprofitarà el seu indefinit descans com a part del grup Tricicle per oferir: Per fi solel seu divertit i personal monòleg on explica anècdotes de la seva vida; i de la trajectòria del mític grup.

Altres propostes que es posen a la venda des del dia d’avui al web de Temporada Alta són: Terra Baixa, l’espectacle que neix a partir del programa de TV3 El Llop, dirigit per Àngel Llàcer, que. a partir de l’obra d’Àngel Guimerà, fa un homenatge als artistes de teatre amateur; i Delicades, el reconegut i emblemàtic muntatge de T de Teatre, escrit i dirigit per Alfredo Sanzol; que torna als escenaris més d’una dècada després de la seva estrena original.