Torna el festival Maldà enDansa en la que serà ja la seva 6a edició

05.25.2019

Author

Del 29 de maig al 9 de juny torna el cicle de peces curtes de dansa d’El Maldà: Maldà enDansa. El festival manté el seu format habitual de 6 peces curtes, que conformen 2 programes diferents, i tot un seguit d’activitats paral·leles.

Al primer programa presentaran proposta el Colectivo Sin Par de Granada amb Efecto Siam, inspirat en la connexió dels germans siamesos; One to Another, és la proposta de CobosMika Company que busca la fisicalitat extrema combinant el hip-hop, l’acrobàcia i la dansa contemporània; i Playazoooh!!! un espectacle de dansa-teatre en clau d’humor de la mà d’Helena Canas & Marc Lapuerta.

Al segon programa podrem veure la peça que proposa Raquel Gualtero, Amaro, un treball de recerca corporal sobre l’in crescendo i la capacitat de transformació; un duo de dansa, Larama, format per Alexander López i Laia Camps, que presenta Es uno, dos, uno en dos… ¿Qué es? i la companyia italiana ODM | ocram dance movement amb Amuninni, una reflexió sobre la traïció i la fidelitat.

Pel que fa a les activitats paral·leles, el festival ofereix l’espectacle inaugural de dansa contemporània Blanc Salvatge d’Anna Fontanet; l’exposició fotogràfica  d’Alfred Mauve, amb un viatge en el temps que ens mostra companyies de fa 20 anys fins a l’actualitat; dues postfuncions del programa 1 i 2 acompanyades per Agost Porduccions, la xerrada entre Roberto Fratini (teòric i historiador filosòfic de la dansa) i Carles Mas (músic i ballarí especialitzat en la recerca i la pràctica de la dansa dels segles XV al XIX), que serà un diàleg sobre dues visions de la història de la dansa ben diferents.

I com és habitual en el marc del festival, hi haurà una Jam Sesion de dansa i música en directe on s’improvisarà a la contemporània entre clavicèmbals i violes de gamba (col·laboració entre el festival Maldà enDansa i el festival Maldà 1700 de música antiga). A més a més, aquest any s’estrenarà durant el festival un espectacle de dansa de la mà de Nicolas Ricchini i Nadine Gerspacher amb la companyia Fre3 Bodies, From where you see it, resultat de 5 setmanes de residència a El Maldà.
Torna, per tant, un Maldà enDansa ple de propostes que convida al públic, tant aficionat com inexpert, a gaudir de la dansa de prop.

SOBRE EL MALDÀ EN DANSA

El Maldà enDansa s’ha anat consolidant com a festival en un espai no convencional per a la dansa, en ple centre de Barcelona, en què es creuen estils de peces diferents (i per tant, sovint, ballarins de diferents estils i orígens), i per tant, en què també es creuen públic diferents: públic habituat a la dansa, públic habitual del teatre… És una molt bona ocasió per “atrevir-se” a veure dansa, en un mateix vespre, l’espectador pot descobrir 3 propostes diferents, amb estils diversos: una de més abstracte, una de més propera al teatre, una de més pausada o una de més enèrgica.


TEMÀTICA: LÍNIA DEL TEMPS

En cada edició del Maldà enDansa es proposa reflexionar sobre una temàtica que dóna un punt de connexió ens les diferents activitats paral·leles. Aquest any es posa la mirada sobre la línia del temps, la línia que uneix passat, present i futur. Tota disciplina artística se’n preocupa, de recuperar els clàssics periòdicament, de renovar, d’innovar, de revisar, d’investigar, de proposar noves formes… Són maneres de viatjar en la línia del temps.

MALDÀ enDANSA, festival de peces curtes de dansa. 6a edició.
Del 29 de maig al 9 de juny.

Consulteu horaris al web.
Preu web: 10€ un programa / 18€ els dos programes
Preu taquilla: 14€ un programa / 20€ els dos programes

Trobareu tota la informació i detalls sobre els programes 1 i 2 i sobre les activitats paral·leles al web:
https://elmalda.cat/malda-endansa/

Author