Tornen a La Beckett ‘Eufòria’, de Lara Díez Quintanilla i ‘Al final, les visions’ de Llàtzer Garcia,

05.22.2023

Author

Tal i com ja us vàrem avançar, la Sala Beckett recupera dos espectacles creats en residència a la Sala Beckett: Eufòria, de Lara Díez Quintanilla i Al final, les visions, de Llàtzer GarciaEufòria es podrà veure aquest mes de maig, després d’estrenar-se el desembre de 2021 dins el cicle: Planeta Persona. Els límits de la crisi climàtica i d’haver de suspendre funcions a causa de la Covid-19. Al final, les visions tornarà la temporada 2023-2024 després d’estrenar-se a la Beckett el passat mes de juny dins del: Grec 2022 Festival de Barcelona. Totes dues són el resultat de la residència que van fer els dos autors com a residents de la Beckett.

Eu Manzanares
és actualment l’autora resident i la seva nova creació s’estrenarà aquesta temporada en el marc del: Grec 2023 Festival de Barcelona.

Eufòria

Lara Díez Quintanilla, va escriure Eufòria en plena crisi de la Covid-19. Va començar la seva etapa com a autora resident de la Sala Beckett el setembre de 2020; i aquest text resultant de la seva residència està clarament influït per la pandèmia. Quan es va estrenar l’espectacle, que va dirigir la mateixa Díez, va esclatar una nova onada de Covid-19: provocada per la variant Omicron. Això va fer que s’haguessin de suspendre pràcticament la meitat de les funcions. És per aquest motiu que ara recuperem aquesta obra interpretada per Ramon BonvehíMarta Codina; Mireia Illamola Riubugent (que en algunes funcions serà substituïda per la mateixa Lara Díez Quintanilla); Laura PauBàrbara Roig Grifoll i Marc Tarrida Aribau.

L’argument

Un poble que vivia galopant en l’eufòria eterna es va veure amenaçat per un final. No hi havia res a fer per evitar-ho. Qualsevol intent de rebel·lar-s’hi produïa l’efecte contrari. Tothom va col·lapsar. La majoria va preferir anticipar-se i esclatar abans d’enfrontar-se a un moment així. Qui es va quedar va haver de tirar enrere, travessar un pantà bipolar i tornar al principi per poder: a la fi, assumir que s’acabaria.

L’obra és el viatge d’un grup de persones soles cap a un final compartit; a través d’aquest món malalt d’eufòria, que es promet infinit.

Col·loqui postfunció d’Eufòria: dia 31 de maig
amb la psiquiatra Núria Ribas-Fitó i l’equip artístic de l’espectacle

ALERTA: Última setmana de venda anticipada a preu reduït
per Eufòria de Lara Díez Quintanilla:
De l’1 al 4 de juny, vine a veure Eufòria de Lara Díez Quintanilla
a un preu especial de 12€

———————————————————-

Al final, les visions

Llàtzer Garcia va agafar el relleu de Lara Díez Quintanilla com a autor resident de la Beckett la temporada: 2021-2022 i el fruit d’aquesta residència va ser Al final, les visions. L’espectacle, també dirigit per ell mateix, es va estrenar el passat mes de juny en coproducció amb el: Grec 2022 Festival de Barcelona. Es tracta d’una obra amb aires de thriller i basada en fets reals que parla de la culpa: a través de la història de la Sara i l’Adri, una parella jove que s’instal·la en una masia, no gaire lluny de Girona. Aviat estableixen una relació amb un estrany veí, l’Álex, que els observa de nit des del jardí.

Després de fer gira per Catalunya, la tardor vinent la Beckett recupera aquest espectacle protagonitzat per: Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez.

L’argument

La Sara i l’Adri, una parella jove, s’instal·la en una masia, no gaire lluny de Girona. De seguida coneixen el veí, l’Álex, que viu sol en una casa a poques passes de la seva; i amb qui comencen a establir una relació que es consolida la nit que ell els convida a sopar. Acabada la reunió, i ja de matinada, la Sara no pot dormir i, en mirar per la finestra: veu el seu veí, ajupit a terra, mig nu, mirant-se de manera obsessiva la casa on viuen i, en concret: la finestra del dormitori que ocupen… Les nits següents, l’Álex continua fent la mateixa estranya aparició.

Culpes imposades, redempcions que es fan esperar molts anys, somnis, retorns, visions i finals formen part d’una història intensa; que ens parla d’aquell territori en el qual conviuen els vius i els morts; els qui ja han marxat i els qui, potser malgrat seu, encara hi són.

 

Informació pràctica
Eufòria
de Lara Díez Quintanilla
Amb: Ramon Bonvehí, Marta Codina, Mireia Illamola Riubugent/Lara Díez Quintanilla, Laura Pau, Bàrbara Roig Grifoll i Marc Tarrida Aribau
Del 24/05 a l’11/06/2023
De dimecres a dissabte a les 20h
Diumenge a les 18:30h. Sala de baix
Una producció de la Sala Beckett
Al final, les visions
de Llàtzer Garcia. Amb: Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez
Del 08/11 al 03/12/2023
De dimecres a dissabte a les 20h
Diumenge a les 18:30h. Sala de baix
Una producció de la Sala Beckett i el Grec 2022 Festival de Barcelona

Author