Tornen les òperes més importants del món en directe… als cinemes Yelmo!

Escrit per Revista Teatralnet

09.13.2021

Les sales de Cinema Yelmo acullen en exclusiva i en directe l’extraordinària temporada de MET Opera 21/22 de Nova York; un gran retorn a la gran pantalla després de diversos mesos inactiu. Les projeccions es realitzen a través de + Que Cinema, la finestra de continguts alternatius Cinema Yelmo.

D’octubre a juny es podran veure en 22 sales de 14 ciutats deu grans òperes en directe i en exclusiva a les sales de Cinema Yelmo. Els títols seleccionats són: Boris Godunov, Fire Shut Up in My Bones, Eurídice; La Ventafocs, Rigoletto, Ariadna a Naxos, Don Carlos, Turandot, Lucia de Lammermoor i Hamlet. Entrades ja a la venda al web de Cinema Yelmo.

Com a novetat, aquest any els títols projectats en directe també s’oferiran amb un programa en diferit al Circuit Premium de Cinema Yelmo. Serà  els dimarts, mentre el públic canari podrà veure una  selecció de reeixides òperes els divendres.


Primeres òperes de la temporada

La nova temporada de MET Òpera 2021/22 Live s’inaugurarà el 9 d’octubre amb Boris Godunov, de Modest Mussorgski.  Està considerada la gran òpera russa per excel·lència i una de les obres més decisives en l’evolució teatral i musical del’gènere. René Pape torna a interpretar el paper de Boris, tsar torturat i atrapat entre l’ambició i la paranoia paralitzant.

Sota la direcció musical de Sebastian Weigle, aquesta obra mestra retrata la realitat de la Rússia de 1.869 i del seu governant en crisi, envoltat d’una cort plena de traïcions, conspiracions i assassinats. Produïda per Stephen Wadsworth, es tracta d’una obra rica en elegants evocacions musicals on es mostren la crueltat; l’amor, el terror, però també l’humor. Aquesta peça extraordinària és al seu torn un thriller polític, un drama familiar i el retrat de la deterioració d’un gran home.

El 23 d’octubre es retransmetrà en directe Fire Shut Up in My Bones. El director musical de MET, Yannick Nézet-Séguin, dirigeix l’adaptació de Terence Blanchard; compositor i músic de jazz guanyador del Grammy, sobre les commovedores memòries del  columnista Charles M. Blow.

Es tracta de la primera òpera d’un compositor afroamericà presentada en l’escenari de. MET. Amb llibret de la cineasta Kasi Lemmons (Harriet, a la recerca de la llibertat);  explica una història commovedora i profunda sobre una infància turbulenta, un viatge de superació ple de decepcions i dificultats. James Robinson i Camille A. Brown, dos dels creadors de la recent producció de Porgy i Bess de Gershwin, co-dirigeixen aquesta nova posada en escena. El jove baríton Will Liverman interpreta Charles, al costat de les sopranos Angel Blue com Destiny / Loneliness / Greta i LATONIA Moore com Billie.

La tercera òpera de la temporada es podrà veure el 4 de desembre: Eurídice, basada en l’antic mite d’Orfeu que tracta de rescatar de l’inframón a la seva estimada. En aquesta ocasió, el pianista i compositor Matthew Aucoin porta la interpretació de el mite a el segle XXI amb una nova i captivadora versió de la història.

Amb llibret de Sarah Ruhl, l’òpera reinventa la coneguda història des del punt de vista d’Eurídice. El director musical de MET, Yannick Nézet-Séguin, puja al podi liderant la música evocadora d’Aucoin; amb una nova i immersiva posada en escena de Mary Zimmerman. La soprano Erin Morley interpreta el paper principal, al costat del baríton Joshua Hopkins com Orpheus. I  el contratenor Jakub Józef Orliński com el seu alter ego d’un altre món.

Cinemes i venda d’entrades

La nova temporada de lMET Opera es transmetrà en directe en 22 sales de Cinema Yelmo de 14 ciutats de la Península.  A Barcelona, als cinemes Comèdia i Icaria;  Alacant (Porta d’Alacant, Vinalopó); Tarragona (Parc Central), València (Mercat de Campanar).

A més, la temporada també es podrà veure al circuit Premium de Cinema Yelmo en diferit, amb projeccions uns dies posteriors a la seva emissió en directe. Les 9 sales de 8 ciutats que emetran aquest format són: Madrid (Palafox)  Barcelona (Castelldefels, Sant Cugat), Biscaia (Artea), Sevilla (Lagoh), Valladolid (Vallsur), Badajoz (El Far), Las Palmas de Gran Canària (Las Arenas), i Santa Cruz de Tenerife (Meridià).

Les entrades de les projeccions de la nova temporada ja estan disponibles a través del web de Cinema Yelmo. Els abonaments es poden adquirir de forma física, i amb la possibilitat de triar butaques, a les taquilles de Yelmo Cinemes des del 8 setembre. A més, s’han creat noves ofertes de descompte amb la targeta Movie Yelmo i Yelmo Pass Opera.

Sobre + Que Cinema de Cinema Yelmo

+ Que Cinema és la finestra de Cinema Yelmo dedicada especialment a concentrar els esdeveniments i plans culturals. Així com tots els continguts alternatius a la cartellera convencional.

Agrupa continguts tan diversos com: òpera, teatre, ballet, art, musicals; concerts, documentals, anime; pel·lícules emblemàtiques i molts més continguts que han de ser vistos en pantalla gegant.

Cinema Yelmo, empresa líder del Sector de l’Exhibició a Espanya, és part de Cinépolis, segona cadena a nivell mundial amb presència a Mèxic; Estats Units, Guatemala, Hondures, El Salvador, Costa Rica, Panamà, Perú, Colòmbia, Xile;  Brasil , Índia, Espanya, Argentina; Aràbia Saudita, Emirats Àrabs i Indonèsia. Yelmo compta amb els més avançats sistemes de projecció i so, les seves sales ofereixen una gran espectacularitat i la millor experiència d’oci i cinema..

Amb més de 500 pantalles, totes elles 100% digitals, i 50 complexos repartits entre Madrid, Barcelona; ​​Tarragona, Fuerteventura, Las Palmas, Tenerife, Astúries, Àlaba, la Corunya;  Cadis, Vigo, Lugo, Albacete, Alacant, Almeria, Màlaga , Sevilla, València, Astúries; la Rioja, Biscaia, Valladolid, Saragossa i Navarra; Yelmo continua innovant amb nous conceptes de confort i qualitat a les seves sales, com: la Projecció Digital;  sales Junior, Yelmo Cines Premium o Yelmo Cinemes Luxury, així com retransmissions en directe via satèl·lit.