Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya presentat la imatge de la seva 23a edició

03.29.2019

Author

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, ha presentat avui la imatge de la seva 23a edició, una obra de l’il·lustrador i dissenyador gràfic Jan Barceló. Entre el 9 i el 12 de maig, Reus tornarà a omplir les seves places, teatres i carrers del millor circ nacional i internacional amb propostes de petit, mitjà i gran format.

Jan Barceló és un apassionat de l’experimentació amb processos creatius i artesanals, des d’on materialitza les seves inquietuds. Forma part de Queixal Edicions, una associació que promou el gènere de l’àlbum il·lustrat i reivindica el plaer estètic que pot proporcionar la literatura. També és docent d’autoedició i de serigrafia.

Homenatge a l’artesania i els oficis

Amant del circ i públic habitual del Trapezi, Barceló relaciona la filosofia que hi ha darrere de la Fira, que valora el treball humà i l’ofici, amb el seu procés de treball que vincula la il·lustració i el procés d’impressió artesanal de la serigrafia.
La imatge que proposa per a la 23a edició del Trapezi presenta l’arribada dels artistes de circ a la ciutat, muntats sobre l’emblemàtic elefant de la fira, amb la intenció de transmetre l’ambient circense que es respira a la capital del Baix Camp durant el Trapezi. Els personatges de la imatge fan referència a alguns dels espectacles que han passat pel Festival en edicions anteriors, amb la voluntat de valorar els artistes que han fet possible la fira i donar la benvinguda als que la protagonitzaran aquest any.
Les impressions originals fetes per crear la imatge es podran veure exposades durant la fira a l’Espai Professional a Cal Massó. 

Avanç de programació i Àrea Professional
Entre les companyies ja confirmades a la programació d’aquest any destaquen les catalanes Toti Toronell amb l’espectacle Dioptries, i Escarlata Circus que estrenarà Quan els crancs portaven talons, els israelians Domichovsky & Agranov amb Dauvaiii i els belgues Circo Ronaldo amb Fidelis Fortibus.

Com en anys anteriors, Fira Trapezi manté la seva aposta per ser la cita anual dels professionals del circ a Catalunya i referent del sector en l’àmbit internacional. És per això que des de fa diverses edicions la Fira treballa per atreure els millors professionals del circ a l’Àrea Professional. Un espai que es projecta com a punt d’impuls al negoci del circ amb vocació de fomentar la creació, producció i distribució d’espectacles de tots els formats i disciplines.

Entre els objectius de l’Àrea Professional destaca el de propiciar vies d’acompanyament i suport entre artistes i gestors, tant a escala estatal com internacional, per potenciar especialment la fase de producció o coproducció dels espectacles. L’Àrea professional de Trapezi és un punt de pensament, debat i reflexió sobre el sector i el seu ecosistema que permet afiançar complicitats i crear-ne de noves.

Durant la Fira Trapezi d’enguany es duran a terme diverses activitats adreçades als professionals i organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’espai professional s’ubicarà per segon any a Cal Massó, una antiga fàbrica de licors transformada en centre artístic multidisciplinari que servirà com a punt de referència i seu de les xerrades i activitats professionals i que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per les companyies, associacions i entitats participants.

Author