Última sessió de l’Escola de Pensament del Lliure, amb Roger Bernat i Alicia Kopf

06.14.2021

Author

Demà dimarts  15 de juny, el Teatre Lliure oferirà la seva vuitena i darrera sessió de l’Escola de pensament d’aquesta temporada. El títol és Com trenquem la quarta paret? i tractarà de maneres de relacionar-se amb el públic des de l’escenari.  Comptarà amb la presència del creador escènic Roger Bernat i l’artista i escriptora Alicia Kopf. El periodista i escriptor Albert Lladó conduirà la conversa.

La sessió reflexionarà sobre com ens relacionem amb l’espectador d’una manera directa, però sense arribar a trencar el pacte de ficció. També es plantejarà preguntes com: quins són els imaginaris que cal subvertir per portar la catarsi de l’escenari a la pantalla? De quina manera els grans reptes del present, com són el canvi climàtic; el tabú del suïcidi; la transformació dels models de família tradicional o l’amenaça de l’auge de la ultradreta– es poden representar des de la comèdia?

 

L’Escola de Pensament

L’Escola de pensament és l’espai de diàleg engegat pel Teatre Lliure ara fa dues temporades. Busca unir teatre i pensament per abordar qüestions d’actualitat i complementar així, l’activitat escènica del Lliure. Marina Garcés i Albert Lladó condueixen aquestes sessions de reflexió que compten amb convidats i en les quals es convida al públic a ser-ne partícip.

La temporada 20/21 ha organitzat 8 sessions, ha reunit 16 convidats i ha arribat fins al 91% d’ocupació presencial i 7.378 visualitzacions a youtube. Les sessions més seguides han estat la protagonitzada pel cineasta i escriptor David Trueba (Els feixistes sempre són els altres?). I la taula rodona dedicada al 10è aniversari del 15 M amb la presència del polític Jaume Asens i l’activista social David Fernàndez.

L’Escola de pensament reprendrà les seves sessions la temporada vinent, avalada per la bona acollida del públic.

 

Sobre Roger Bernat

És creador escènic des de 1997, quan funda la companyia General Elèctrica. Des del 2008, el seu teatre situa el públic com a protagonista dels seus projectes escènics, presentats a més de 30 països. D’entre els més recents, destaquem: Numax-Fagor-plus (2014), We need to talk (2015); No se registran conversaciones de interés (2016/17) i The place of the Thing (2017); Flam (2019) i ENA. Nomen Nescio (2020) un bot conversacional allotjat a la web del Lliure durant el confinament.

Sobre Alicia Kopf

Alicia Kopf (nom artístic d’Imma Ávalos) és llicenciada en Belles Arts i en Teoria de la literatura i Literatura comparada. La seva novel·la, Germà de gel (L’Altra editorial, 2015), ha rebut els premis Documenta 2015, Llibreter 2016, Ojo Crítico 2016 i Cálamo «Otra Mirada 2016». En la seva faceta d’artista visual ha presentat l’exposició individual Seal Sounds Under the Floor (2013) a la Galeria Joan Prats de Barcelona (Premio GAC/DKV). I ha participat en diferents exposicions com Pis(o) pilot(o) (CCCB, 2015) i Nonument (Capella dels Àngels del MACBA, 2014). Actualment col·labora amb BAU i prepara una nova novel·la.

Escola de pensament: Com trenquem la quarta paret? El 15 de juny, a les 18.30 h. Durada aproximada: 1 h 30′.  Lloc: Gràcia.

Author