Últims dies per veure l’exitosa sàtira ecologista de La Calòrica ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, al Poliorama

Escrit per Revista Teatralnet

07.29.2021

La sàtira ecologista De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, de la companyia La Calòrica, marxarà  el proper 7 d’agost del Teatre Poliorama. El muntatge encara les últimes funcions de la temporada havent penjat el cartell d’entrades exhaurides dos dies consecutius d’aquesta setmana: els dimarts 27 i dimecres 28 de juliol. L’espectacle ha fet temporada de nou a Barcelona, on s’hi haurà estat un mes, després d’un exitós debut al Teatre Nacional de Catalunya amb entrades exhaurides. I una gira pel territori als teatres de Vic, Lleida, Figueres, L’Hospitalet de Llobregat, Reus, Salt, Olot, Vilafranca del Penedès;  Tortosa, Sabadell, Manresa, El Prat de Llobregat i Terrassa.

“De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda és una de les funcions més ambicioses que hem creat com a companyia. Temàticament parlant i pel que fa a l’estil”, expliquen. Una crítica reflexió sobre la coherència (o incoherència) i la passivitat davant del canvi climàtic.

L’activitat de La Calòrica no s’atura

La companyia tornarà a la cartellera barcelonina aquesta tardor amb l’espectacle que va suposar el seu debut als escenaris: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I. Estrenat el 2010 al Versus Teatre, el muntatge que veurem  és el que la companyia va presentar al Teatre Lliure a principis de 2020. Va ser per celebrar el seu desè aniversari. Una tragicomèdia grotesca sobre la fam de poder i la ridícula brevetat de la vida centrada en la deformada figura d’Isabel la Catòlica

La temporada 2021-2022 també serà rellevant en la trajectòria de La Calòrica. Per primera vegada després d’onze anys als escenaris, la companyia farà temporada a Madrid amb una altra de les seves obres més exitoses. Del 2 al 27 de març de 2022, el Centro Dramático Nacional programarà Las aves, la versió en castellà d’Els ocells. El muntatge es podrà veure a la Sala de la Princesa de Teatro María Guerrero. Les funcions dels dies 22 i 23 de març es representaran en català, amb subtítols en castellà.

Las aves / Els ocells és una reescriptura lliure de l’obra d’Aristòfanes enfocada en l’auge del populisme neo-liberal, els mecanismes emocionals que el fan funcionar. I també els motius del seu auge en l’esfera internacional.

La companyia

La Calòrica, companyia teatral nascuda l’any 2010, ha creat i produït els següents espectacles propis: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010); L’Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2013); Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015);  El Profeta (2016), Fairfly (2017) i Els Ocells (2018). Al que cal afegir diverses peces curtes i col·laboracions especials. Les seves obres s’han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país. I han obtingut diversos premis a més d’una bona acollida per part del públic i crítica.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda
De La Calòrica
Direcció d’Israel Solà
Text de Joan Yago
Amb Xavi FrancèsAitor Galisteo-Rocher
Esther López
Mònica LópezMarc Rius i Júlia Truyol.

Al Teatre Poliorama
Últimes funcions fins al 7 d’agost del 2021
(el dilluns 2 d’agost no hi haurà funció)
www.teatrepoliorama.com