Vuit actrius mexicanes desembarquen a Catalunya. Són las ‘Mexicatas’

11.02.2018

Author

Després de l’èxit obtingut a Fira TàrregaMexicatas arriba a l’Escenari Joan Brossa amb un especial sentit de l’humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d’energia.

L’espectacle va néixer de la trobada casual de dues de les actrius amb Sergi Belbel i la necessitat (i voluntat) de les vuit actrius d’explicar la seva experiència que, d’alguna manera, és una vivència compartida per tothom que s’hagi “exiliat” a un altre país, aquell “sentir-se d’aquí i d’allà, i de no pertànyer a cap dels dos llocs”.

A la presentació, les artistes han dit:  “Volíem parlar del procés migratori, de com veiem Barcelona des de Mèxic, de com la veiem ara i de com veiem Mèxic, també. Però no sabíem com fer-ho i vam anar a trobar en Sergi: el vam interpel·lar en una conferència que donava en públic! Vam tenir la immensa sort que va acceptar. I ho va ordenar i en va fer la dramatúrgia. De seguida ens va seduir el seu text!”

La direcció ha anat a càrrec d’Antonio Calvo, col·laborador de Belbel des dels seus inicis. La direcció de Calvo és la que acaba donant moviment a les paraules de les actrius Merlene AvendañoLupe CanoEsmeralda ElizaldeAriadna FerreiraMónica MarThania PaulinniMarisol Salcedo i Nàdia Zúñiga sobre Mèxic, sobre Catalunya, sobre la por, la mort, la nostàlgia, la injustícia i la identitat.

Del 7 de novembre al 2 de desembre. Sala Joan Brossa.

Author