‘Wohnwagen’ del Col·lectiu VVAA, s’atura a l’Atrium Viladecans

04.01.2019

Author

L’espectacle Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA, guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018 convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, segueix amb la gira de representacions fruit del guardó.

Després d’haver actuat al Festival Temporada Alta 2018 el mes d’octubre, i aquesta primavera a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona i a El Born Centre de Cultura i Memòria, el proper divendres 5 d’abril l’obra pujarà a l’escenari del teatre Atrium Viladecans (21:00h). La representació de l’obra anirà seguida d’un diàleg amb la companyia i crítics de Recomana.

UN ESPECTACLE ARRISCAT I INNOVADOR
Wohnwagen és un conte màgic de Rémi Pradère sobre la dualitat entre el bé i el mal de la manera més pura. L’obra la dirigeixen Max Grosse Majench i Anna Serrano, i parla de l’amor del segle XXI, del compromís, de les comoditats i de fer les coses a mitges. Wohnwagen significa caravana en alemany. És una paraula composta per “wohnen”, viure, i “wagen”, que vol dir vehicle però també atrevir-se. La confrontació que atreu una parella d’enamorats com l’Emma, una noia amb ganes de veure món i l’Anton, un noi més tranquil sense intenció de canviar la rutina, els portarà també a tenir voluntats oposades: ella voldrà marxar i ell es voldrà quedar, així que la solució serà comprar una caravana. Aquest és el punt de partida d’una obra que conté elements audiovisuals, música en directe i on s’hi parlen diverses llengües europees.

Es tracta d’una obra amb elements audiovisuals, música en directe i un espai escènic sorprenent. Un espectacle sobre l’amor en temps de Tinder que ha tingut un gran èxit entre el públic juvenil.

Wohnwagen va ser la guanyadora d’entre les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2018. Un premi que consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros, que inclou la programació al festival de teatre Temporada Alta.

El jurat del Premi BBVA de Teatre 2018 va decidir premiar Wohnwagen “pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i  llenguatges, pel desafiament a l’espectador amb una proposta innovadora i per la frescor que  enlluerna d’uns intèrprets en estat de gràcia i entrega absoluta”.  

SOBRE EL PREMI BBVA DE TEATRE
El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. Té per objectiu donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, i compta amb el suport de BBVA CX i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

 

Author