Xavier Albertí presenta als conductors dels Clubs de lectura les 8 obres que es treballaran la Temporada 2019-2020

06.18.2019

Author

Llegir el teatre és un projecte de clubs de lectura organitzat pel TNC i pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La temporada 2018-2019 hi han participat 116 biblioteques públiques de Catalunya, amb 2.300 lectors únics, els quals han treballat 8 títols d’obres teatrals i s’han fet un total de 570 sessions amb els clubs de lectura.
Una de les prioritats del projecte artístic del TNC és el foment de la lectura de textos teatrals. En aquest sentit, Xavier Albertí, director artístic del TNC, Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i Joana Casas, coordinadora del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, han presentat la 7a edició de Llegir el teatre. Aquest projecte de clubs de lectura, especialitzats en textos teatrals, ja supera els 2.000 participants, els 9.000 exemplars publicats i més de 100 biblioteques públiques del territori català en formen part.

Els textos que es llegiran en la 7a edició dels clubs de lectura Llegir el teatre són els següents: La Rambla de les FloristesEuropa BullFreshwater (l’obra teatral de Virginia Woolf i, per tant, en relació amb les funcions de Mrs. Dalloway), La casa de les aranyesJustíciaL’huracàLes veus interiors i Monroe-Lamarr

En la fase següent del projecte, una vegada ja presentats els 8 textos teatrals que es treballaran la Temporada 2019-2020, el TNC programa tres sessions de formació amb els conductors dels clubs de lectura (persones que després lideraran els diferents clubs, expandits arreu de Catalunya).

Igual que en les edicions anteriors, els objectius dels clubs de lectura se centren en la promoció de la lectura i el coneixement de la literatura dramàtica; en el desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat a les biblioteques, i en nodrir el fons de textos dramàtics de les biblioteques.

Com a novetat d’aquesta temporada, les Biblioteques de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona consoliden la seva participació en el projecte de clubs de lectura Llegir el teatre.

Més informació aquí

Author