La Kompanyia Lliure es dissoldrà fins que hi hagi un nou director

10.10.2018

Author

La Kompanyia Lliure, la jove companyia vinculada al teatre que va crear Lluís Pasqual, ha anunciat avui la seva dissolució  afectada per la dimissió del director, que els havia de dirigir aquesta temporada a El sueño de la vida. Segons ha fet públic l’agència Europa Press, la companyia s’ha dissolt perquè ella mateixa era part d’un projecte creat per Pasqual i depenent  absolutament de la direcció.

Amb tot, cap a finals d’aquest any estrenaran  Àngels a Amèrica, actualment  en procés de creació i amb direcció de David Selvas. També i segons han informat a Europa Press, la Kompanyia es tornarà a reunir per a la reposició de El temps que estiguem junts. El futur de la Kompanyia queda a l’espera de la nova direcció del Teatre Lliure. El sueño de la vida s’havia de representar entre  el 7 i el 24 de març, el que suposava entrar en etapa d’assaigs a primers d’any.

Pel que fa al calendari del teatre,  El sueño de la vida, serà substituïda per Lehman Trilogy, una obra escrita el 2012 per Stefano Massini que proposa a reflexionar sobre el fracàs del sistema.

La Kompanyia Lliure va néixer el 2015 formada per Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Andrea Ros, Joan Solé i Júlia Truyol , un grup de 8 joves seleccionats entre les gairebé 400 sol·licituds rebudes.

Una vegada incorporats, van treballar diverses disciplines: treball corporal amb Joan Font, dansa amb Montse Colomé, cant amb Xavier Mestres, interpretació amb Josep Maria Mestres, Xicu Masó i Txiki Berraondo, i lectura amb Míriam Iscla, Pau Carrió i David Selvas. Aquests professionals van formar el jurat encarregat de la tria final juntament amb Lluís Pasqual i Aurora Rosales, actualment directora artística del teatre.

La creació de La Kompanyia Lliure responia a la voluntat, de formar una companyia estable de joves en procés de professionalització. Una aventura que es va iniciar, en una primera fase, la temporada 2013/14 amb Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pol López, Mima Riera i David Verdaguer.

Author