Qui som

Escena Audiovisual de Catalunya

El Centre de Documentació Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya (Escena Audiovisual de Catalunya), gestionada per l’Associació per a la Difusió de les Arts Escèniques, associació privada sense ànim de lucre, és un centre de documentació esdevingut de la producció audiovisual de la productora Teatralnet Multimèdia, l’any 2002, si bé la seva primera filmació enregistrada va ser la cobertura de la reinauguració del Teatre Victòria, el 7 d’abril de 1992 i l’estrena de l’espectacle de Dagoll Dagom ‘Flor de nit’. La gestió de la productora i del seu arxiu des d’aleshores ha anat a càrrec de la productora audiovisual Teatralnet Multimèdia, estructura depenent de la Revista Teatralnet, primera revista digital creada a l’estat i dedicada exclusivament a les arts escèniques ininterrumpudament des de l’any 1997. Ara la revista es transforma en organ de difusió del Centre de Documentació Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya amb un fons integrat per més de 4.000 documents, essent, en quantitat, el centre de documentació més important en quantitat de documents escènics del país de producció pròpia. Un catàleg, majoritàriament de producció pròpia, que inclou entrevistes, reportatges, enregistraments d’espectacles multicàmera, imatges d’assaig o multicàmeres. També es nodreix d’enregistraments de producció aliena, provinents de companyies i empreses de teatre, tot plegat amb un objectiu de caràcter filantròpic i sense ànim de lucre. La seva missió és acadèmica i de reconeixement d’una època brillant del teatre català de la qual, des del punt de vista audiovisual i de preservació del patrimoni, cap institució (excepte alguns teatres públics) s’ha preocupat de preservar cara a les futures generacions d’estudiosos i interessats en aquest àmbit de la cultura del país. De tota aquesta etapa històrica només resta el que han mantingut algunes companyies, productores i teatres i el present fons.

Albert Miret

Fundador

Historiador de l’art, periodista, operador i editor multimèdia, documentalista especialitzat en digitalització de fons històric videogràfic escènic, productor teatral i community manager.

Periodista, redactor i locutor d’informació general de 1989, amb experiència en l’enregistrament multicàmera i edició de vídeo professional (tràilers, espots per a televisió, teasers..,) treballant des de Teatralnet Multimèdia per a les principals institucions escèniques i companyies de teatre del territori.

Fundador de la revista digital Teatralnet (1997), capçalera degana de les arts escèniques a tot l’estat. Redactor d’articles d’opinió i crític escènic (membre del jurat dels Premis de la Crítica escènica de Barcelona els anys 2010 i 2011).

Productor teatral, responsable de la idea, producció i exhibició de l’exitós espectacle ‘Nit de musicals’ (2011-2017) representat al Teatre Grec de Montjuïc en dues sessions anuals amb entrades exhaurides.

Formació
• Graduat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona
• Màster de Gestió de Patrimoni Cultural i Museologia per la Universitat de Barcelona amb pràctiques al Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.
• Estudis de Periodisme a la Universitat Ramon Llull (Facultat de Comunicació Blanquerna)
• Estudis de Dret (Universitat de Barcelona)