La Beckett proposa ‘La benvinguda’, el primer text de Marc Guevara Vilardell

11.20.2018

Author

Fins al 2 de desembre es pot veure a La Beckett  La benvinguda, el primer text de Marc Guevara Vilardell, que ha dirigit Mònica Bofill i que interpreten Marta Bayarri i Santi Ricart. La peça, inclosa dins el cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i de poraborda el tema dels refugiats des d’una nova perspectiva: Fins a quin punt són suficients, les bones intencions?

La benvingudal’Anna torna d’un voluntariat a la frontera i no ho fa sola. Arriba amb la Tahiya, que s’ha passat tot el viatge en cotxe amagada sota una manta. A en Xavi, la parella de l’Anna, la situació l’agafa per sorpresa però accedeix a acollir la Tahiya fins que puguin resoldre la seva situació legal. Ha sigut un rampell carregat de bones intencions, però que a poc a poc anirà deixant un rastre de preguntes per tots els racons del pis. Què en saben, realment, d’aquesta noia? Què n’espera d’ells? I ells, n’esperen alguna cosa d’ella?

Marc Guevara Vilardell parla dels nostres fantasmes individuals i col·lectius, les nostres contradiccions, allò que ens fa mal i allò que ens posa en terrenys pantanosos. Dels refugiats, del voluntariat de selfie, de la por al desconegut, de les bones intencions però de la incapacitat d’acollir i integrar a la societat.

 

SOBRE MARC GUEVARA
Marc Guevara Vilardell és graduat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC, 2010) i Doctorat en Enginyeria Ambiental per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC, 2014). Realitza cursos de dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett entre el 2011 i el 2017 (Esteve Soler, Pere Riera, Helena Tornero, Marc Rosich, Jordi Oriol i Josep Maria Miró), incloent-hi també les edicions 2012, 2013 i 2017 de l’Obrador d’estiu (Neil LaBute, David Harrower i Sasha Marianna Salzmann). Participa com a dramaturg en els espectacles de creació col·lectiva Desig Jam (dir. Neil LaBute, Porta4, 2012 i La Seca, 2013), Caiguda Lliure (dir. Jordi Centelles, Àtic22, 2014) i Quod (dir. Betsy Túrnez i Marta Bayarri, Villa Mayfair, 2016) i com a dramaturg i director a Un Món Líquid (Nau Ivanow, 2014 i Espai I+D Eòlia, 2015).

De La benvinguda se’n va fer una lectura dramatitzada la temporada passada a proposta de Josep Maria Miró, qui va posar de manifest la qualitat de l’escriptura de Guevara. La bona acollida del text va fer que ara l’espectacle torni per fer temporada a la Sala Beckett

 

Informació pràctica
La benvinguda
de Marc Guevara
Fins al 02/12/2018
De dimecres a dissabte, 20h. Diumenge, 18h
Sala de dalt
De 10€ a 15€
https://www.salabeckett.cat/espectacle/la-benvinguda/

Author