Arola Edidions publica el text teatral de Marta Buchaca ‘Només una vegada’

11.23.2018

Author

Arola Editors ens fa saber que acaben de publicar el volum Només una vegada,de la dramaturga Marta Buchaca, dins la seva col·lecció Textos a part – Teatre Contemporan.

Ens parla d’en Pau, que és novel·lista i de l’Eva, editora. Són parella des de fa anys. Un dia ell li va pegar, i una amiga va denunciar l’agressió. Només va ser una vegada. Ara cap dels dos té ganes de parlar-ne, però no tindran més remei que fer una teràpia obligatòria amb una psicòloga dels serveis socials.

Amb aquest text, la dramaturga Marta Buchaca s’enfronta al drama dels maltractaments de gènere, amb una obra en què el drama i la comèdia es confonen per reflexionar sobre les dificultats de comunicació en una societat en què les tensions de gènere es barregen massa sovint amb els comportaments violents.

104 pàgines, 12 euros.

 

Marta Buchaca

SOBRE MARTA BUCHACA

Marta Buchaca (Barcelona, 1979). És dramaturga, directora de teatre i guionista. S’ha format al Centre d’études théâtrales de Louvain-la-Neuve a Bèlgica, a l’Institut del Teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett, i és llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves obres s’han traduit a diversos idiomes i s’han estrenat a Grècia, Croàcia, Buenos Aires i Nova York, entre d’altres. De Les nenes no haurien de jugar a futbol i de Litus, se n’ha fet la versió cinematogràfica. Ha rebut diversos premis, entre els que destaquen el Premi Joaquim Bartina 2015, el XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi, el XI Premi de Teatre Palanca i Roca, i el Premi Max a millor autoria en català.

Author