El Jove Teatre Regina celebra 40 anys amb el musical ‘Bon Nadal, Doctor John Greenwich!’

12.03.2018

Author

El proper divendres 7 de desembre, en ple pont, operació esquiada i en plena campanya de Nadal,el Doctor John Greenwich i els seus invents estrafolaris aterren a l’escenari del Jove Teatre Regina amb el musical Bon Nadal, Doctor John Greenwich! Amb aquest espectacle, la Companyia La Trepa, l’ànima del Regina, compleix 40 anys de vida.

Bon Nadal, Doctor John Greenwich! significa també l’espectacle número 64 de la història teatral de la Companyia La Trepa, aquella que a l’any 1988 es van llençar a l’aventura d’obrir i gestionar el Regina, sent els primers a dedicar una sala a una programació estable de teatre familiar amb campanya escolar.

“40 anys més savis, però amb la mateixa il·lusió del primer dia, portem a la cartellera de Barcelona aquest Bon Nadal, Doctor John Greenwich! per celebrar-ho”, expliquen. És  un text original escrit a 4 mans per Alícia Serrat (autora de Pegados, Merda d’artista, Per si no ens tornem a veurei Sílvia Navarro (Premi ciutat d’Alcoi 2018, (autora de Paràsits, Invisible el Musical, El tigure de Yuzu) i música original d’Eduard Tenas (Paràsits i Lila, una princesa diferent)

L’ARGUMENT
Per a l’estrafolari Dr.Greenwich el Nadal és la seva època preferida de l’any: la gent és feliç, estan de millor humor i sobretot és l’època en que la seva família el visita al laboratori per a cel·lebrar el dinar de Nadal.

Però, com cada any, el que hauria de ser un dinar tranquil i amè es torça de mala manera, pel que decideix crear un invent que permeti alterar el temps i fer que cada dia sigui Nadal fins a aconseguir un dinar de Nadal perfecte. El que d’entrada sembla una idea excel·lent a cabarà duent de corcoll a tots el món.

L’obra ens parla del veritable sentit i significat del Nadal, no només des del punt de vista religiós, sinó dels valors d’amor, solidaritat o unió, de retrobar-nos amb els éssers estimats que es prodiguen en aquestes festes tant assenyalades ( i que si que es podrien mantenir durant tot l’any).

Alhora és una crítica a la superficialitat, a les falses aparences, als excessos i al consumisme que també envolten les festes nadalenques. L’espectacle posa de manifest la necessitat d’apreciar cada moment en la seva singularitat, si cada dia fos Nadal perdria la seva màgia.

Bon Nadal, Doctor John Greenwich! es podrà veure del 7 de desembre al 4 de gener.
Dissabtes, diumenges i Vacances de Nadal a les 17:30h

Author