El Castell de Montjuïc celebra el Nadal amb visites teatralitzades que expliquen la seva història

12.18.2018

Author

Entre el 27 de desembre i el 5 de gener, el Castell de Montjuïc oferirà visites teatralitzades en les quals s’aprofundirà en la història de la ciutat i el mateix edifici. Es tracta d’un espectacle teatral que complementa la visita guiada al Castell i es reparteix per alguns dels seus espais més simbòlics; cadascun vinculat a un esdeveniment històric. Tres històries en tres èpoques aparentment independents entre si però que juntes, acaben desentranyant un misteri. Cadascuna té una durada aproximada de 25-30 minuts que se sumen a l’hora de la visita guiada i es reparteixen entre la sala de Cisternes, els Calabossos i la Torre de vigilància.  La companyia encarregada de donar-li vida és Cultura Tangent S.L

Una ciutat tancada entre muntanyes i mar que somia en créixer i obrir-se. Uns habitants que són barreja de cultures i segles. Un port d’anada i tornada on s’alça, des de la muntanya que toca al Mediterrani, una fortificació que ha estat vigia d’anades i vingudes, de victòries i derrotes. Uns personatges lligats pel fil de la història que somien canviar les seves vides, obrir-se al món com ho fa la ciutat. Un viatge en el temps i la història tot caminant per les pedres d’aquest gegant de pedra amb la ciutat als nostres peus.

SINOPSI
Tot comença quan dos operaris són cridats a la Sala de Cisternes del Castell per unes misterioses pintades que han aparegut. Ningú sap qui hi ha darrere d’aquesta innocentada però l’incident dóna motiu a una conversa sobre el fosc passat del Castell i el fet que molta gent de Barcelona encara no ha perdonat la seva història.

La visita continua fins als Calabossos. És l’any 1896 i han detingut a dues persones pels atemptats anarquistes del Carrer Canvis Nous. El públic coneixerà la seva història i la ‘petjada’ que van deixar al Castell durant el temps que van romandre a la presó.

La tercera i última escena es remunta al 1792 on es troba Pierre François André Mechain, astrònom i geògraf francès que, durant una breu estada a Barcelona, va mesurar l’arc del meridià que passa per París entre les ciutats de Dunkirk i la capital catalana. Dins els seus càlculs va descobrir un desviament de tres segons que acabaria establint les mesures del sistema mètric que utilitzem avui. Els operaris del principi donen amb aquest personatge, al que acusen de ser l’autor de les pintades.

 

SOBRE CULTURA TANGENT S.L.
Cultura Tangent S.L és la companyia encarregada de ressuscitar la història del Castell de Montjuïc a través de les arts escèniques. Part de la premissa que el món és un escenari, cada plaça, carrer o racó és susceptible d’explicar una història i la millor forma de comprendre-la és vivint-la.

L’any 2015 van crear el Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre, el primer festival de microteatre de Barcelona en  organitzar representacions de menys de 15 minuts en espais singulars de la ciutat. Al juny de 2018 es va celebrar la seva quarta edició al Castell de Montjuïc i a partir d’aquest moment, es van convertir en els encarregats de redescobrir, de forma original i inèdita, la història del Castell.

La direcció és a càrrec de Sílvia Navarro, que el 2011 va guanyar el premi Premi Mostra’t amb l’obra Satèl·lits i ha portat les seves creacions als escenaris de Barcelona, Madrid i Nova York.

Calendari i preu de les visites teatralitzades
Desembre: 27, 28, 29 i 30 a les 13:00 i les 16:30
Gener: 4 a les 13:00 i les 16:30 i el 5 a la 13:00

El preu és de 12€ per persona, gratuït per menors de 8 anys, i 6€ menors de 16. Les visites són en català i les entrades es poden comprar al web del Castell.

Author