Ja fa bo i tres mesos que l’Àngel Llàcer i en Manu Guix ens van citar per destapar-nos la sorpresa del proper musical que farien, després de l’exitàs d’El petit Príncep i La Jaula de las Locas. Darrere la cortina hi havia un cartell de La Tienda de los Horrores, aquella història en què una planta cau del cel en forma de llamp, va a parar a una floristeria i ben aviat s’adonen que només li agrada la sang humana… Encara no tenien el repartiment, però van dir que la dirigirien entre tots dos i que tornarien a compartir aventura amb la nova productora Nostromo Live, com a La Jaula. És la tercera producció de Nostromo, que també van signar Casi Normales. Llavors ens van avançar que farien unes funcions al Grec.
Avui, probablement encara sense poder fer vacances, ens han tornat a convocar. La cita ha estat a la cèlebre botiga Floristeries Navarro, del carrer València. No cal que us expliqui el rebombori que s’ha organitzat entre clients, passants i fins i tot gent del Mercat de la Concepció, en veure aquestes celebritats al barri. Però ens hem instal·lat al fons i tot ha anat fluït. Ja ens han dit els dies que aniran al Grec: el 17, 18 i 19 de juliol a l’Amfiteatre! “L’escenografia ja s’ha fet pensant en què podia anar a llocs molt diferents”, ha dit en Llàcer. Tot seguit inrtentaran marxar de vacances i al setembre obriran la temporada del Coliseum.
Molt feliços, s’han fet una foto i l’Àngel i el Manu han començat la presentació. Han remarcat algunes coses que ja sabíem, com ara que l’Àngel no hi sortirà perquè continua amb La Jaula de las locas (ei, premi al Millor Actor de Musicals per la Crítica!) primer a Madrid i després de bolos per tot l’Estat. En Manu serà, doncs, el cangur oficial, a més de director musical de l’espectacle, de tocar el piano en directe, de dir frases… Sobre la música, en Manu ha remarcat que no vol que tingui aspecte de musical clàssic i que li agradaria “aconseguir una sensació més de concert i que la música creixi com la planta, que cada cançó sigui un número. Hi haurà rock, soul…”
ELS HABITANTS I CLIENTS DE LA BOTIGA
L’Àngel ens ha parlat primer de l’equip creatiu, però no mantindrem l’ordre per si esteu impacients. Comencem pels protagonistes d’aquesta La tienda de los Horrores: són Diana Roig (Audrey) i Xavi Duch (Seymour) tots dos també intèrprets d’El Petit Príncep; “Amb la Diana ens vam conèixer a l’Institut del Teatre, vam fer un Shakespeare amb música de Cole Porter!”, explica l’Àngel. En Xavi diu que “L’Àngel m’ha ensenyat a cantar, perquè ell va interpretar el rol de Seymour en una versió que es va fer a Madrid!” Tots dos afirmen que el primordial a les obres que dirigeixen és el bon ambient, pel que es recolzen en gent coneguda “i amb una energia molt potent!”
Ferran Rañé agafa el rol del murri Mr. Mushnik, l’amo de la botiga. “Vam coincidir amb l’Àngel l’any 98 a El Somni de Mozart i en guardo un molt bon record. Però a més, estic content perquè, per a mi, significa tornar al musical. Jo vaig participar a Glups! i El Mikado, de Dagoll Dagom,” explica l’actor. En Llàcer ha insinuat que “potser baixarà a la Platea…”, com ho fa ell a La Jaula.
José Corbacho, que diu que “jo ja havia fet musicals amb La Cubana!” ha aparegut amb una Palma a la ma veure si la gent s’anima i en compra. Interpreta l’enèrgic Orín, un dentista… que fa més por que la planta. Però n’està contentíssim!
The Sey Sisters, “unes dones de color negre, molt guapes i de Vic” formen part del repartiment “per donar un toc de soul quan surti la planta. Penseu que tota la partitura és una explosió d’energia i si hi afegim les Sey cantant en directe… ja és un luxe!” Elles han confessat que “coneixem el musical, però no les cançons, venim a jugar… Bé, farem un intensiu!”, prometen.
A més d’aquests protagonistes, hi haurà un seguit d’intèrprets que faran de covers, de cor i del que convingui. Són “Marc Pociello, que ha sortit a tots els nostres musicals”; Sylvia Parejo, amb qui també es van conèixer a OT i que “està en un moment bonic de la vida, feliç… Ho diu tothom, eh!” apunta l’Àngel. Serà cover de l’Audrey un cop a la setmana i participa al cor de les Say’s; en Bernat Cot “que no ha fet cap càsting. Va venir i va dir: vull fer l’obra.” La Raquel Jezequel (Carrie, el Musical, Broadway a capella) i Natán Segado, que diu que va participar al càsting de La Jaula i li van dir que no. “Ara, en rebre la convocatòria vaig pensar que… i va ser si!”
Els assaigs comencen el 13 de maig “el dia en què en Ferran Rañé farà 69 anys.” Ho celebraran i s’hi posaran. Ho han de tenir a punt per al Grec i per començar la temporada.
Ei, no espereu que ho anunciïn. Les entrades ja són a la venda i, no m’ho he apuntat, però em sembla recordar que han dit que ja n’han venut 5.000…
L’EQUIP CREATIU
La coreografia s’ha confiat a Myriam Benedicted “que ha estat coreògrafa a Operación triunfo i a Tu cara me suena i volíem fer alguna cosa junts”, diu en Llàcer; l’ajudant de direcció és el també reconegut per la Crítica i pels Butaca Daniel J. Meyer, autor de la multipremiada A.K.A – (Also known as); Enric Planas i Carles Piera han fet aquesta escenografia tan adaptable; l’ Albert Faura, és el sùper crack dels llums; la caracterització la fan dues expertes de l’equip de Polònia: Helena Fenoy i Marta Ferrer; el vestuari la Miriam Compte, en Marc Artigau s’ha encarregat de la traducció i adaptació i en Roc Mateu ha dissenyat el so “tot discutint amb el Manu, que volia que no semblés un musical.”
La Diana Roig i en Xavi Duch ens han cantat Suddenly Seymour fent-nos un avançament de la delícia que serà escoltar les seves veus. I s’han fet més fotos, alguna selfie amb algun client… Tot amb un bon rotllo que ens ha arreglat el dia. Ah! I ens han donat una planteta carnívora a cada un! Lo que explica el musical de la sang deu ser un conte, oi?
SOBRE EL MUSICAL
Es descriu com un musical rock, amb música d’Alan Menken i llibret i lletres de Howard Ashman, L’argument està basat en la comèdia negra The Little Shop of Horrors, dirigida per Roger Corman el 1960. La música, composta per Menken, segueix l’estil del rock and roll d’inicis de la dècada de 1960, doo-wop i Motown primerencs i inclou diverses peces conegudes com Little Shop of Horrors, Skid Row (Downtown), Somewhere That’s Green, o Suddenly, Seymour.
A més de la producció original al off-Broadway del 1982 i la posterior producció a Broadway, el musical s’ha vist arreu del món. A Barcelona, l’any 1987, Dagoll Dagom va fer una producció en català, –La botiga dels horrors– dirigida per Joan Lluís Bozzo, amb Àngels Gonyalons, Lola Lizaran Pep-Anton Muñoz i Francesc Orella entre els protagonistes i Constantino Romero com la Veu d’Audrey II.
Pel del seu curt repartiment – la que estem presentant serà de les més grosses- i per tenir orquestracions senzilles, l’obra ha esdevingut molt popular entre els grups d’aficionats i s’ha pogut veure a teatres com el de Sant Vicenç de Sabadell o els Lluïsos d’Horta, entre molts d’altres. El musical va ser adaptat al cinema en una pel·lícula homònima, dirigida el 1986 per Frank Oz.