L’Escenari Joan Brossa acull ‘Bollywood, Bombay, Barcelona’, de Marc Rosich

11.04.2019

Author

Aquest divendres que ve 8 de novembre, arriba a l’Escenari Joan Brossa Bollywood, Bombay, Barcelona, una dramatúrgia de Marc Rosich (Premi de la Crítica 2016 i Premi Butaca 2016) que compta amb la participació de la companyia Dúo Fàcil -aquells que són tres!- (Francesc Marginet, Marc Tarrida i Abel Reis), de l’Institut del Teatre. La direcció corre a càrrec de Juanjo Cuesta (Y me morí, Sala Beckett 2017).

L’espectacle utilitza el gènere de la tragicomèdia per parlar-nos de la decepció que comporta despertar del somni migratori, quan les il·lusions xoquen  amb la realitat. Els protagonistes són tres joves immigrants indis que comparteixen pis a Barcelona. De cara enfora tothom fa el cor fort, però en un ambient d’amistat i confiança, veiem com van aflorant de mica en mica les dificultats de trobar feina, la incomprensió dels veïns o la trobada amb persones que, d’una manera o altra, volen aprofitar-se d’ells.

Tot va passant entre bromes i somnis, dos elements que els faciliten evadir-se dels seus problemes. I serà el component dels somnis el que els introdueix directament a l’ambient de les pel·lícules de Bollywood, de manera que el ball irromp directament en la trama com un miratge de felicitat,i omple de cop l’escena de llum, música i colors.

El projecte emergeix per la motivació d’observar la capacitat de crear un espectacle, més enllà dels textos dramàtics concebuts com a tal des de la literatura dramàtica, intentant buscar un altre camí, complementari, anant del tema o país d’interès a la teatralització pròpia de l’espectacle.

FITXA ARTÍSTICA
Idea original Juanjo Cuesta-Dueñas, Marc Tarrida & Aribau, Abel Reyes & Alabart, Francesc Marginet & Sensada
Direcció Juanjo Cuesta-Dueñas
Dramatúrgia Marc Rosich
Intérpretes Marc Tarrida & Aribau, Abel Reyes & Alabart, Francesc Marginet & Sensada

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Del 8 al 24 de novembre
ESTRENA divendres 8 de novembre
Horaris De dimecres a dissabte 20.30 h i diumenge 19.00 h
Preus Dimecres i dijous 15€.  Divendres, dissabte i diumenge 20€. 
Durada 1h 30 min
ESPECTACLE EN CASTELLÀ

Aquesta obra s’enmarca en l’itinerari #CartografiesBrossa, format per quatre espectacles que ens plantegen un viatge (a voltes exterior, a voltes interior), a través de la capacitat del teatre i de la poesia escènica. Un viatge capaç de fer-nos viure realitats llunyanes.

 

Author