El Maldà acull ‘Una habitació buida’, un musical intimista que reuneix Marc Artigau, Clara Peya, Josep M. Tejada, Joan Maria Segura…

11.05.2019

Author

El Maldà ha presentat aquest dimarts Una habitació buida, un espectacle de teatre musical que defineixen com “una distòpia sobre la doble cara de les noves tecnologies.” Reuneix grans noms com Marc Artigau -autor- amb música de Clara Peya direcció de Joan Maria Segura i Bernadas, amb la direcció musical de Miquel Tejada. És creació de la Cia Llançat, i l’interpreten Marc Arias, Ariadna Colomer, Ferran Enfedaque, Núria Llausí, Eric Oloz, Marc P. Balasch, Carla Pueyo i Cristina Vallribera, amb Miquel González al piano, en directe. l

Es tracta d’un musical diferent, intimista i de nova creació, que gira a l’entorn de la ciència-ficció en el sentit de com les noves tecnologies poden afectar-nos el dia a dia. “Crec que la força que té és que parla de les relacions humanes des del marc de les noves tecnologies”, afirma l’actriu Carla Pueyo, que forma part de la companyia. L’espectacle qüestiona la doble cara de les noves tecnologies i parla de l’essència humana a través del temps.

És una història amb tres trames que parteix de la pregunta: què passaria si poguessis entrar en una habitació buida i trobessis a qui vulguis, sense límits? “És una reflexió sobre les noves tecnologies i el capitalisme, dos motors que tot ho fan possible i que fan molta por. Hi ha tres habitacions i l’obra coqueteja amb la ciència ficció”, explica Artigau. La Clara Peya  diu que “hi ha una cançó per a cada actor, tothom té el seu moment. Això ha fet que haguem treballat molt les veus i els contrapunts. Ha estat una feina molt guapa!” I encara ha afegit: “La música és emoció i en una obra en què sembla que tots les emocions desapareguin, l’he fet el més emocionant possible.”

L’argument situa l’espectador en un futur incert on hi ha una empresa que ha fet l’impossible capgirant les lleis de l’espai i el temps. Conceptes com la buidor de l’ésser i la solitud, la importància dels arrels, la família, la gestió que fem (o es podria fer) com a societat de les noves tecnologies apareixen directa o indirectament en l’obra. “M’interessa molt el tema de les noves tecnologies. Com ens afecta la ciència a la vida i a les relacions humanes. Estem vivint un canvi de paradigma i veurem com canviaran les coses.”, comenta el dramaturg Marc Artigau. “És un espectacle de creació que juntament amb Marc Artigau i Joan Maria Segura vàrem anar gestant a partir de temes que ens preocupaven i removien com el pas del temps, les emocions, la família, la buidor de l’ésser, la solitud, les noves tecnologies i tot allò que ens teixeix com a persones, que són les relacions”, ha dit la intèrpret Carla Pueyo

Un espectacle musical gens convencional amb aires de ciència-ficció, però una ciència-ficció que parla de les relacions humanes. Una habitació buida vol apropar-se al públic i apel·lar a les seves emocions mitjançant la música i trencant la quarta paret. “És un musical que està molt al servei d’allò que està explicant la història. Molt íntim i proper, amb un dramaturg poeta i una música que des del primer moment se’t clava al cor”, assegura Joan Maria Segura i Bernadas, director de l’espectacle, que afegeix que “és un espectacle de creació del que vull destacar aquesta jove companyia tan talentosa i creativa que l’interpreten.”

L’ARGUMENT
Ens l’expliquen així:

“Imagina una habitació buida. Imagina que allà dins hi pots trobar o retrobar qui vulguis. Imagina que no hi ha límits. Potser molts han cregut que és un somni, però la distància entre el que és impossible i el que és real, cada cop és més difosa. Imagina un conte. Les habitacions sempre estan buides, som nosaltres els únics que les podem omplir. Imagina, It isn’t hard to do.

Una habitació buida és producció de la jove companyia Cia Llançat formada per Marc Arias, Ariadna Colomer, Eric Oloz, Marc P.Balasch, Carla Pueyo i Cristina Vallribera. L’espectacle va néixer coma treball de fi de grau a l’Eòlia i va ser representat al Teatre Eòlia dins la Mostra de Creadors Emergents (2018), exhaurint totes les localitats. Ara, es podrà veure a El Maldà del 6 de novembre al 8 de desembre de 2019.

UNA HABITACIÓ BUIDA / DE MARC ARTIGAU I CLARA PEYA
Del 6 de novembre al 8 de desembre de 2019

14€ anticipada (20€ a taquilla)
De dimecres a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 19h.

Author