La cia. No es país para negras porta a Barcelona una única funció del seu nou espectacle ‘Blackface y otras vergüenzas.’

02.24.2020

Author

Després de cinc anys de recórrer la geografia catalana i espanyola amb el seu unipersonal No és país para negras, Silvia Albert Sopale ha creat un segon espectacle per seguir abordant i qüestionant la història de la comunitat afrodescendent, per reconèixer com aquesta impacta en l’imaginari social, generant comportaments racistes que cal desactivar. L’actriu torna a la cartellera barcelonina amb una única funció del seu nou espectacle: Blackface y otras vergüenzas. La cita és el 28 de febrer a la Sala l’Espai Bonnemaison.

Silvia Albert Sopale reconeix que la seva tasca artística s’emmarca en aquesta lluita antiracista que es porta a terme a nivell mundial.

Blackface y otras vergüenzas és una obra en la qual l’actriu assumeix la interpretació de sis personatges diferents, que al seu torn donen compte d’històries poc conegudes com el blackface de la Negra Tomasa, que encara es realitza en els Carnestoltes de la Palma de Gran Canària, o d’altres més properes com la permanència durant 70 anys d’una guerrer africà dissecat en un museu de Banyoles.

A través d’una versàtil posada en escena, Silvia Albert Sopale crea un dispositiu lúdic que permet posar els elements artístics a el servei d’un discurs que no queda atrapat en el merament divulgatiu. La connexió que es busca és reflexiva però també emocional.

Author