L’Institut del Teatre participa els 16 i 17 d’octubre al ‘Viu Montjuïc’

10.13.2021

Author

L’Institut del Teatre participa el 16 i 17 d’octubre al Viu Montjuïc, un cap de setmana on: 22 equipaments que habiten Montjuïc oferiran més de 70 d’activitats culturals i de lleure per a tots els públics de forma gratuïta.

En concret, l’Institut del Teatre oferirà dissabte 16 d’octubre visites guiades i gratuïtes a l’exposició: «La memòria de les arts efímeres» i la reserva del Museu de les Arts Escèniques (MAE). Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament.

També oferirà dissabte al matí dues activitats en col·laboració amb el MUHBA Refugi 307. Al mateix refugi, al carrer Nou de la Rambla 175, a les 10.30 h i a les 11.30 h s’organitza la lectura dramatitzada «Rellotge i mirall», una microdramatúrgia radiofònica de Mònica Molins que ens apropa als efectes de la Guerra Civil;  i a les seves conseqüències sobre les famílies.

Es tracta d’una de les microdramatúrgies del programa de ràdio: «Això és un drama» de l’Institut del Teatre, emès per iCAT de Catalunya Ràdio la temporada 2021;, elaborades per estudiants o graduats de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.

La plaça Margarita Xirgu acollirà a les 12.30 h i a les 13.15 h l’activitat «Mai més ni enlloc contra ningú. Música i dansa per construir un món millor»; on ballarins de l’Esbart Ciutat Comtal, del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i de la Jove Companyia IT. Dansa de l’Institut del Teatre, oferiran una mostra de danses, amb l’acompanyament musical de l’Orquestrina Sinerenca. Estan  associades a la pèrdua, al dol però també a l’esperança i a l’alegria per construir conjuntament un món millor, més just i en pau.

Graduats de l’Institut al Jardí Botànic, al Castell de Montjuïc i al Caixafòrum

D’altra banda, graduats de l’Institut del Teatre participen en altres activitats organitzades com és el cas de: la ruta del Jardí Botànic al Gabinet Salvador, que compta amb una visita teatralitzada dissabte i diumenge a les 10.30 h amb dramatúrgia i direcció escènica de Sílvia Navarro, la participació de Tània Gumbau com a figurinista. I els intèrprets José Pedro García Balada i Marçal Bayona. 

La graduada del CSD Paloma Muñoz oferirà la peça «Stone & Silk» al Castell de Montjuïc amb el suport del Graner a les 18.45 h amb els intèrprets, també graduats del CPD i IT Dansa, Tanit Cobas, Jacob Gomez, i Lara Misó.  

Per últim, diumenge 17 a les 16.30 h, 17.30 h i 18.30 h al Caixaforum la graduada del CSD Raquel Klein ofereix «Reflex #1», una proposta de recerca coreogràfica site.specfic sobre el temps i la seva percepció que busca incorporar l’arquitectura com a mitjà d’amplificació de les possibilitats paisatgístiques del cos.

Podeu ampliar la informació sobre Viu Montjuïc a la web  www.barcelona.cat/viumontjuic. Les activitats són gratuïtes però cal reserva prèvia per accedir-hi. Les inscripcions a les activitats estaran disponibles a partir del dilluns 4 d’octubre a les 16:00 hores.  

Aquesta és la primera edició d’aquest esdeveniment insòlit que busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc, i crear nous espais, usos compartits I establir sinergies entre els diversos equipaments.

Author