A l’Ateneu Popular 9 Barris s’assaja ‘Sopa’, el nou espectacle del Circ d’Hivern

11.20.2019

Author

Els acròbates i directors de la companyia belga Marcel et ses drôles de femmes, Marcel Vidal i Marine Fourteau treballen en el proper espectacle del ja tradicional Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris, que aquest any arriba a la seva vint-i-quatrena edició.

Sopa i el vent que no s’emportà és el títol de la proposta d’enguany amb què Vidal i Fourteau exploren, amb una barreja a parts iguals d’humor i tragèdia, un seguit de dinars de Nadal d’una mateixa família a través de diverses generacions: la tradició, els hàbits, l’absència, la vida que passa i els records que defineixen qui som, etc. La proposta succeeix any rere any a la mateixa taula, sota la mateixa finestra, la mateixa recepta, el mateix avet, les mateixes cançons i el vent a fora. Així, al ritme dels hiverns, en el temps d’un àpat, l’espectador es pot reconèixer dins d’aquesta estranya família.

Marcel Vidal va començar la seva trajectòria dins del món del circ a l’Ateneu Popular 9 Barris, fet que fa encara més especial la seva direcció del Circ d’Hivern. Posteriorment, el 2009, Vidal va entrar a l’Escola Nacional de les Arts de Rosny-sous-Bois i també es va  formar després al Centre Nacional de les Arts del Circ de Chalons-en-champagne. Per la seva banda, Marine Fourteau va descobrir el circ i l’acrobàcia, amb tan sols 10 anys, al Pop Circus de la ciutat d’Auch i va continuar la seva formació, el 2008, també a l’Escola Nacional de les Arts de Rosny-sous-Bois.

L’any 2013, Marcel Vidal i Marine Fourteau van crear la companyia Marcel et ses drôles de femmes amb un primer espectacle de carrer anomenat Miss Dolly. Des d’aleshores han produït tres espectacles entre els quals destaca La Femme de Trop. Ambdós creadors defineixen les seves creacions com “un cric cru i sense pudor que busca l’absurditat del gest”.

Defensors dels espectacles per a totes les edats, que incorporin lectures diferents, Vidal i Forteau acostumen a treballar les seves creacions a partir de l’escriptura col·lectiva. “Donem molta importància al grup, a la mirada, les idees i els desitjos de cadascú de nosaltres”, insisteixen.

Sobre el Circ d’Hivern
El projecte Circ d’Hivern va sorgir l’any 1996 a l’Ateneu Popular 9 Barris amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tota mena de públic a través d’una convocatòria pública. Èxits com Circus Klezmer o Garbuix han demostrat que la producció de circ feta a Barcelona pot tenir projecció internacional.

Sobre l’Ateneu Popular 9 Barris
L’Ateneu Popular 9 Barris és un espai sociocultural fruit d’una ocupació veïnal, fa quaranta anys, en la qual els veïns i veïnes reivindicaven el tancament d’una fàbrica que llançava fums tòxics. Des del seu naixement ha funcionat com a projecte cultural i fins al dia d’avui s’ha mantingut a través d’una gestió comunitària i assembleària com a equipament públic. El circ és un dels eixos principals de la seva activitat. Més informació.

Author