Ada Vilaró comparteix la seva experiència amb el càncer a 360 grams

10.12.2019

Author

Ada Vilaró s’exposa a l’escenari de La Beckett parlant de la seva experiència amb el càncer. Durant dos únics dies, l’artista proposa 360 grams, un monòleg sobre la seva vivència, que es va estrenar al Festival TNT i que va captivar la crítica i el públic. Un cant a la vida.

A l’Obrador d’estiu del 2018, Ada Vilaró va ser alumna en un taller sobre l’autoficció impartit per Sergio Blanco, actor i dramaturg que casualment va ser la setmana passada a la Sala Beckett amb la seva conferència autoficcional Memento mori o la celebración de la muerte. Així, mestre i alumna han coincidit a la cartellera de la Sala Beckett amb dues setmanes de diferència.

L’ARGUMENT
Amb només un pit el cos no deixa de ser bell. Quan la vida et parteix en dos es desplega davant teu l’oportunitat de travessar el dolor i redescobrir el misteri de la bellesa. Una bellesa política que combat la superficialitat i desafia els estereotips. Una bellesa que és el que és, amb la seva diferència. Una veritat que abraça i estima la vida.

La teva mirada compta, és important, suma. I com diu John Berger,  “no estic despullada tal com soc, sinó que estic despullada tal com tu em veus”.

FESTIVAL ESCENA POBLENOU
Aquest espectacle forma part del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, un festival d’arts escèniques multidisciplinari  implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, donar visibilitat i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies i noves formes de relació amb els públics.

SOBRE ADA VILARÓ
Ada Vilaró és directora, performer i una singular artista multidisciplinària. Va crear i dirigeix el festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i el Festival Itineràncies. Després d’uns anys treballant a l’espai públic, sovint generant esdeveniments escènics per donar veu a col·lectius silenciats. Amb 360 grams torna a l’espai interior escènic. Destaquem obres com Pas per la Pau (Fira Mediterrània, 2018) o UrGentestimar  (inauguració FiraTàrrega, 2017) i Públic Present 24 hores, una intervenció de llarga durada en la qual l’artista restava en silenci durant 24 hores a l’espai públic. El 2015 va rebre la Medalla d’Honor pel projecte Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i pel mateix, el 2014, el premi FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.


LA TEMPORADA, A L’ENTORN DE ‘MEMENTO MORI. RECORDEM-NOS DE MORIR’

30 anys després de la inauguració de la sala i 30 anys després de la mort de l’autor que li va donar nom, sota el títol genèric de Memento mori. Recordem-nos de morir, la temporada 2019-20 de la Sala Beckett és una invitació a mirar-nos la mort de cara i a reconèixer en ella una condició immanent de vida.

La Beckett ha organitzat aquest cicle conjuntament amb la UOC, i que ha comptat amb Jaume Claret, professor de la UOC, com a comissari.

Informació pràctica
360 grams
d’Ada Vilaró
19 i 20/10/2019
Dissabte a les 20:30h
Diumenge a les 18:30h
La Beckett. Sala de baix
Més informació

Una coproducció del Festival TNT i el Festival Escena Poblenou. Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.  Amb la col·laboració de la Fàbrica de Creació l’Estruch, Fundació La Plana i Centre Cívic Can Felipa.

Author