Adéu a Carles Raluy, home de circ

11.25.2019

Author

Carles Raluy, creador i co-fundador del Circ Raluy i membre de la nissaga família d’artistes circencs Raluy, encapçalada pel seu pare, Lluís, moria dissabte als 75 anys d’un atac al cor, segons informava la seva família en un comunicat. L’artista va morir aquest dissabte d’un atac de cor poc després d’arribar a Barcelona provinent de les illes Balears, on acabava de fer una gira de 6 mesos. La tradicional caravana del seu circ es preparava per a l’estrena, aquest divendres 29, del seu nou espectacle a Barcelona.

La seva dona, Militta Chy, la seva filla, Rosa i el seu germà Francis ‘lamenten profundament la pèrdua d’un home que s’ha entregat al circ al llarg de tota la seva intensa vida’.

Membre d’una de les sagues circenses més emblemàtiques, va crear als anys setanta el Circ Raluy, que dirigia amb el seu germà Lluís. L’any 2016, aquest projecte familiar es va dividir en dos: el Circ Històric Raluy, del qual Carlos Raluy era el director i feia les funcions de presentador de pista, i el Circ Raluy Legacy, del que va fer-se càrrec Lluís Raluy.

Un viatge pel temps és el títol de l’espectacle és el significatiu títol de l’espectacle que Carles Raluy havia creat per a aquesta nova temporada a Barcelona, i que reflecteix l’esperit que l’artista desaparegut sobtadament volia mantenir en les seves creacions: l’estètica del circ més clàssic, el que va guanyar-se la popularitat de la gent a principis del segle XX.

El juny de 2018, a més, Carles Raluy va reinaugurar el London Bar, al carrer Nou de la Rambla de Barcelona, mític bar modernista on durant la postguerra, els artistes de circ podien assajr i que era freqüentat per professionals del circ i altres artistes.

Author