Àfora Focus presenta el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre

Escrit per Revista Teatralnet

06.15.2022

Avui s’ha presentat al Teatre Romea de Barcelona el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre; la nova i pionera proposta d’Àfora Focus, hub del pensament del Grup Focus; que posa en el seu eix vertebrador als espectadors, a qui pretén posar cara i donar veu; fent-los protagonistes d’un Congrés únic al món.

L’acte ha estat presidit per Daniel Martínez de Obregón, President del Grup Focus, que ha remarcat que: “es tracta d’un congrés de, per a i pels espectadors de teatre”.  L’ha acompanyat Pepe Zapata, comissari del Congrés Internacional, que ha destacat que hi participaran uns 50 congressistes i personalitats convidades de: més de 25 països diferents.

Aquesta iniciativa compta amb la confirmació tant d’espectadors convidats d’arreu del món com de ponents experts en la matèria com: Antonella Broglia, d’Itàlia; Zavel Castro, de Mèxic; Katya Johanson, d’Austràlia; Roger Bernat i Antonio Monegal, de Catalunya, entre d’altres.

En aquesta primera edició, el Congrés abordarà temàtiques relatives a la diversitat; la participació i la transversalitat dels públics de les arts escèniques en diferents formats (conferències, tallers,  sessions plenàries, visites;  accions artístiques, etc.)  que es duran a terme al llarg de les tres jornades. El Congrés culminarà amb la creació i lectura del Manifest de Barcelona d’Espectadors de Teatre.  

El Congrés va dirigit a espectadors teatrals (representants d’associacions, amants de les arts escèniques, responsables de projectes);  a creadors i artistes interessats a conèixer i enfortir les motivacions dels espectadors; a administracions públiques (responsables de polítiques culturals), a gestors culturals;  a investigadors i consultors experts en anàlisis d’audiències.

Avui també s’ha obert el període d’inscripcions al Congrés i tota la informació es pot trobar al web https://www.aforafocus.cat/congresespectadorsbcn

Les llengües oficials del congrés seran el català, el castellà i l’anglès.